Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Review: de nieuwe Knaus Sky Ti 650 MF 2017

Posted by Linders Kampeerauto's on May 30, 2017 at 11:10 AMRegelmatig lichten we een van de nieuwe campers uit ons Knaus & Carthago gamma uit. Deze maal een mooie Knaus in de spotlight. Knaus is al jaren dé trendsetter in het segment van semi-integraal campers. Van de revolutionaire Sun Ti’s uit 2006 tot de in eind 2011 geïntroduceerde Sky Ti welke nog altijd dé benchmark zet in het semi-integraal segment. Niet voor niets is de Knaus Sky Ti de beste verkochte semi-integraal camper van Duitsland. Één indeling doet het al 12 jaar ontzettend goed en dat is opmerkelijk. Ondanks de sterke opmars van indeling met enkele bedden heeft deze camper namelijk een Fransbed. We hebben het over de Knaus Sky Ti 650 MF.

 


Hoe komt het dat in een tijd waar campers met enkele bedden het populairst zijn deze Fransbed-indeling toch onverminderd populair blijft? Dit komt dankzij het zeer ruimtelijk interieur, praktische indeling en toch redelijk compacte buitenafmeting. De Knaus Sky Ti 650 MF is namelijk slechts 699cm lang en biedt toch de mogelijkheid tot een ruime zitgroep met comfortabele twee-persoons zijbank wat een knusse leefruimte creëert. Nieuw in modeljaar 2017 is dat optioneel boven deze zitgroep een royaal tweepersoons hefbed te bestellen is (iets wat voorheen alleen voorbehouden was aan de Knaus Sky Wave modellen).


 

De keuken is een ruime hoekkeuken met veel opbergruimte en een werkblad waar veel concurrenten nog wat van kunnen leren. De drie naast elkaar gepositioneerde gaspitten zorgen ervoor dat er ook daadwerkelijk met drie pannen gekookt kan worden. Iets wat bij veel andere 3-pits gastellen een onmogelijk opgave is. Door het gasstel iets verder naar achteren te positioneren creëert men vooraan veel ruimte voor de kookvoorbereidingen.

 


Tegenover de keuken vinden we een grote 145l koelkast met geïntegreerd vriesvak. De TV zit verzonken achter de leuning van de zitbank. Wie geen TV kijkt kan profiteren van extra afzetruimte in de keuken. Achter de keuken treffen we een uitstervend fenomeen in de camperwereld, maar voor sommige camperaars toch onmisbaar… namelijk de hoge kledingkast. De Knaus Sky Ti 650 MF is een van de weinige campers in zijn afmetingen welke zoveel leef- en opbergruimte biedt.


 

Achterin vinden we het knusse Franse bed. Nieuw bij Knaus is de zogenaamde bedverbreding. Hiermee kan men ’s-Nachts het afgeschuinde voeteneinde van het Franse bed verlengen zodat men toch een vierkant bed weet te creëren. Een Fransbed is altijd smaller dan andere bedvarianten, maar met een afmeting van 201 x 142 valt dit bij de 650 MF alles mee.

 


Naast het Franse bed vinden we de natte cel (douche- en toiletruimte gecombineerd). Dankzij de Fransbed-opstelling is de natte cel ongekend ruim. De doucheruimte creëert men door simpelweg de spiegelwand met wasbak weg te draaien richting het toilet. Dankzij de tamelijk rechthoekige vorm ontstaat er een van de grootste douchecabine’s welke er te vinden zijn in de camperwereld. Menig grotere camper van ruim 8 meter moet het met minder douchecomfort stellen dan deze Knaus.

 


Aan de buitenzijde vinden we het nieuwe design van de nieuwste Sky Ti generatie gekenmerkt door de blauwe sportieve striping welke zorgt dat de cabine mooi overloopt in de leefruimte. Knaus haalt zijn opbouwtechnische sterke punten uit het toepassen van goed geïsoleerde aluminium zijwanden en standaard GFK bodem- en dakplaat, wat zorgt dat het dak hagelwerend is en de bodem minder snel vocht op neemt. Tevens is het mogelijk om uw camper helemaal houtvrij te laten bouwen. De servicebox aan de linkerzijwand huisvest alle voorzieningen zoals schoon- en vuilwater, servicetoegangen, vorstbeveiling en 230V-aansluiting allemaal achter één centraal buitenluik. Erg handig! Zo zit alles op één plek en hoeft u nooit meer onder uw camper te kruipen om de watertanks te laten leeglopen. Bovendien is het met een ledig gewicht van slechts 2.765kg niet erg als u eens een kilootje meer meeneemt. Ondanks dit lage eigengewicht staat deze Spotlight-camper op een Heavy-chassis met een maximum technisch toegestane massa (MTTM) van 4.000kg. Hierdoor is de camper zowel op B- als C-rijbewijs te rijden. Als kers op de taart is de Spotlight-camper voorzien van een vol automatische en hydraulisch levelsysteem van het merk E&P. Hiermee zet u uw camper met één druk op de knop volledig waterpas.


Meer weten over deze Knaus Sky Ti 650 MF? Kijk of onze website of kom eens langs!

 

Categories: None


Comments are disabled.