Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Carthago C-Tourer gamma modeljaar 2018 nog verder uitgebreid en verbeterd!

Posted by Linders Kampeerauto's on June 9, 2017 at 4:25 AM


Carthago heeft besloten hun C-Tourer gamma in modeljaar 2018 nog verder uit te breiden met twee nieuwe indelingen. Daarnaast zijn er diverse verbeteringen uitgevoerd in de bestaande modellen. Dit alles moet er voor zorgen dat het lichtgewicht van Carthago weer hoge ogen moet gaan gooien in het segment.


Universele doorontwikkelingen voor de C-Tourer

Uiteraard heeft Carthago bij de andere indelingen ook niet stil gezeten. Zo zijn bij de C-Tourer modellen met separate douche de toiletruimtes verder verbreed door het uitlopende werkblad van de spoelbak wat minder breed te maken. Dit geeft meer bewegingsvrijheid op het toilet (m.u.v. 144-modellen). Ook is er voor meer bewegingsvrijheid gezorgt voor voeten en knieën bij gebruik van het toilet.
Verbeteringen zitten hem in de details

Daarnaast worden bij de C-Tourer 147 en 149 modellen de doucheruimtes verder vergroot en ergonomischer ingedeeld. Ook de vlonders van deze modellen hoeven niet meer verwijderd te worden wanneer men gaat douches. Ook aan kleine handigheden is gedacht zoals een USB-oplaadpunt bij de achterbedden welke vanaf dit jaar hoort tot de standaarduitrusting. De kastruimtes onder de voeteneinde van de enkele bedden zijn dieper verzonken in de dubbele bodem, wat dus meer opbergruimte biedt. Bovendien is het voeteneinde van de enkele bedden na nog gemakkelijker te openen door de verbeterde handgreep. Ook de matrassen van deze bedden zijn hoogwaardiger afgewerkt evenals de optionele decoratiepakketten. Televisie kijken vanuit deze bedden wordt bij de enkele bedden nog gemakkelijker dankzij de speciale TV-kast bij het rechter achtbed. Wie hierin geen TV plaatst profiteert van een extra diepe opbergkast. 

Lederen bekleding, AL-KO chassis en grotere watertanks en kledingkasten

Ook de modellen met een Queensbed krijgen een meer harmonisch geïntegreerde televisie. Tevens komen er twee nieuwe lederen bekleding, namelijk het leder 'Zand' en leder 'Macchiatto' (zie onder). Alle C-Tourer modellen met een AL-KO chassis krijgen tevens grotere watertanks (150l schoonwater om 140l vuilwater). Alle integralen van de C-Tourer reeks stonden natuurlijk al standaard op het AL-KO chassis, maar ook de semi-integralen T 149 en T 150 krijgen nu standaard het AL-KO chassis (en dus de grotere watertanks). De treden tussen de enkele bedden krijgen dit jaar (net zoals de Chic C-Line) de meeschuivende opstaptreden (m.u.v. de 144-indelingen). Ook de kledingkasten onder deze enkele bedden zijn vanaf modeljaar 2018 dieper verzonken en het opklapbaar voeteneinde is nu nog gemakkelijker te bedienen dankzij de extra handgreep. 
Verbeteringen in toiletruimtes en kledingkasten

Bij de C-Tourer modellen met separate doucheruimte (m.u.v. de I 144) zijn de toiletruimtes ergonomischer ingedeeld dankzij de mindergrote wasbak en smallere uitloop van het werkblad. Ook de doucheruimte bij de 149-indeling is verder vergroot. Zowel bij de 138 als 143-indeling is de toegang van de gaskast flink verbeterd. Waar eerst nog een grote, horizontaal te openen, luik geopend moest worden waarachter zit de extra afgesloten gaskast bevondt, is dat vanaf modeljaar 2018 niet meer nodig. De gaskast krijgt een eigen toegangsluik in het exterieur. Tevens is er een extra klein toegangsluik aanwezig voor het bereiken van de garage. Optioneel kan er een grotere garagedeur besteld worden aan de bestuurderskant en (bij de 143) een uitschuiffsysteem voor het gemakkelijker wisselen van de gasflessen. 
Keuze uit twee interieurdesigns & nieuw designelement keuken

Zoals vorig jaar is er ook dit jaar keuze uit twee interieurwerelden, namelijk het optionele 'Epic' met de witte accenten en kastfronten (vrijwel ongewijzigd) en het standaard 'Briljant Essen'. Bij het 'Briljant Essen' zijn er in tegen stelling tot vorig jaar ook wat meer witte accenten toegevoegd. Ook het kruidenrekje met het grijze bovenkastje is vervangen voor een prachtig, geïntegreerde, wit, golvend element, wat het geheel meer harmoniseerd met het interieur en het bovenkastje blijft behouden. De optionele koffiezetautomaat wordt niet meer op de plek van het kruidenrekje geplaatst. maar wordt netjes weggewerkt in het eerder genoemde bovenkastje. Het kruidenrekje vervalt, maar wordt bij de grotere exemplaren vervangen van een hoger exemplaar aan de linker keukenwand. 
DE NIEUWE CARTHAGO C-TOURER T 144 LE & T 144 QB 

Het grootste nieuws voor modeljaar 2018 zijn de nieuwe C-Tourer T 144 LE & T 144 QB. Inderdaad, de vorig jaar geïntroduceerde nieuwe integraal indelingen (C-Tourer I 144 LE & I 144 QB) zijn vanaf heden ook als semi-integraal leverbaar. Beide indelingen bieden in slechts 7 meter lengte (7.13m om precies te zijn) toch een ruime L-zit met zijbank, hoge koelkast, hoekkeuken en separate douche. Bij de T 144 LE kiest u voor de enkele bedden, voor de Queensbed-liefhebbers is er de T 144 QB variant. De nieuwe modellen zijn per direct leverbaar en zullen zo'n +/- €86.000,- (Nederlandse prijs, geheel rijklaar) gaan kosten*. De 144-indelingen met enkele bedden en queensbed kennen we natuurlijk al als C-Tourer integraal, maar vanaf modeljaar 2018 zijn deze ook als semi-integraal te bestellen. 
Betere toegang dubbele bodem H-modellen

Bij de C-Tourer T 145 H en de T 158 H zijn er grotere luiken onder de zijbanken gekomen waardoor er nog gemakkelijk toegang tot de dubbele bodem te verkijgen is. Door deze verandering is er helaas geen Tec-Tower meer optioneel te bestellen. 


Kortom... de C-Tourer is vanaf heden weer helemaal up-to-date om wederom de benchmarkt te zetten in het lichtgewicht Premiumsegment. Wilt u meer weten over de vernieuwde C-Tourer? Neem dan contact met ons op! Verder blijven alle typische kenmerken van de Carthago C-Tourer bestaan zoals de Premium bouwkwaliteit, dubbele bodem, houtvrije opbouw, veelal AL-KO chassis en een extreem laag gewicht. De nieuwe Carthago C-Tourer 2018 is vanaf heden te bestellen bij Linders Kampeerauto's te Bakel. Meer informatie over het nieuwe modeljaar volgt spoedig en leest u als eerste op onze website. Onderstaand treft u de eerste beelden aan van de nieuwe 2018 collectie. Binnenkort te bezichtigen in onze showroom!


Carthago C-Tourer I 144 QB 'Epic' 2018Carthago C-Tourer I 142 2018Carthago C-Tourer I 144 LE 'Epic' 2018

Carthago C-Tourer T 148 2018


Carthago C-Tourer I 149 2018


Carthago C-Tourer I 150 2018

Carthago C-Tourer T 143 2018
Uit bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Mogelijk zijn er nog productwijzigingen mogelijk of kunnen items afwijken van werkelijkheid.

Categories: None


Comments are disabled.