Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Op de hoogte blijven? Aanmelden en afmelden voor onze nieuwsbrief doet u hier...  |  Meer weten? Lees onze algemene camperinformatie!

view:  full / summary

Knaus Buscampers vanaf 2021 ook met hefdak & panoramadakraam cabine!

Posted by Linders Kampeerauto's on September 14, 2020 at 6:30 AM


De Knaus buscamper-reeks, bestaande uit de conventionele BoxStar, de praktische BoxLife met garage en de top-klasse BoxDrive op MAN TGE-basis hebben in modeljaar 2021 ook de nodige updates gekregen. Zo is er voor de BoxStar en BoxDrive-modellen in H2 hoogtemaat een optioneel hefdak beschikbaar gekomen met een royaal twee-persoonsbed. Zo hebben we ineens buscampers met 4, 5 of 6 slaapplaatsen tot onze beschikking. Wie het hefdak maar sporadisch gebruikt heeft er ook geen 'last' van de extra hoogte van een verhoogd dak of de verminderde binnenruimte van een hefbed in het interieur. Het hefdak van Knaus is uniek in zijn soort. Door het hoogwaardige LFI-techniek is elk geproduceerd hefdak 100% van dezelfde pasvorm, lichtgewicht en heeft perfecte isolatie. De ringleiding van de kachel word zelf in de daktent geblazen, waardoor ook verblijft bij koudere temperaturen in de bovenste slaapkamer aangenaam is. Door de dakspoiler is er ook een optimale aerodynamica. In tegen stellen tot veel andere merken blijft bij Knaus een groot dakraam boven de zitgroep mogelijk, omdat het dakraam op exact de hoogte van de doorgang word geplaatst. Daarnaast is deze voor hoogwaardige geïsoleerd tentdoek voorzien welke geheel te verduisteringen, maar ook grotendeels als venster met horrengaas te gebruiken is. Je kunt zelfs een groot deel van het doek compleet wegritsen, waardoor je in je eigen 'uitkijktoren' kunt genieten van de omgeving. Knaus noemt het de 'cabrio'-functie, zo u wilt... Daarnaast is het bovenste bed (van maar liefst 200cm x 135cm) optioneel voorzien van RGB-led sfeerverlichting (in aanvulling op de standaard geïntegreerde spots) en USB-stopcontacten en zelfs een inducatieve telefoonlader (opladen zonder snoer). Naast de dakspoiler aan de voorzijde is het hefdak aan de achterzijde voorzien van twee doorlopende sierkappen, waardoor de camper en-profil een mooiere uitstraling krijgt. Door de oversteek aan de achterzijde van het hefdak zo kort mogelijk te houden is er bij de meeste modellen zelfs nog ruimte voor een dakraam boven het achterbed of zelfs een airconditioning!  Door de toegang naar de bovenste verdieping dwars op de rijrichting te plaatsen is de instap gemakkelijk en ruimebesparend. Het inklapbare laddertje past precies in de opbergruimte boven de cabine. 


Een andere noviteit van Knaus is het panoramadakraam in de cabine. Iets wat we bij andere merken buscamper natuurlijk ook al kende, toch gaat Knaus een stap verder. Waar de meeste panoramadakramen altijd 'dicht' zijn is het Knaus panoramadakraam ook te openen. Ook lopen de bovenkaste dan mooi door in de cabine, waardoor er een heus semi-integraal effect ontstaat. Uiteraard is het dakraam voorzien van hor en verduistering. Het nieuwe dakraam geeft extra veel lichtinval in het interieur en meer sta-hoogte in de cabine en is vanaf heden leverbaar op alle H2-hoogte BoxStar en BoxLife buscampers (zonder hefdak). Carthago Liner-For-Two in modeljaar 2021 in nieuw jasje!

Posted by Linders Kampeerauto's on August 31, 2020 at 7:45 AM


Carthago verraste enkele jaren terug vriend en vijand met de komst van de Liner-For-Two een camper met gigantische rondzit en tóch een grote garage en comfortabele enkele bedden. De Liner-For-Two was (en is) natuurlijk onderhuids grotendeels gebaseerd op de Chic E-Line (op Fiat Ducato) en Chic S-Plus (op Iveco). Die laatste twee kregen vorig jaar een grondige metamorphose, de Liner-For-Two is dit jaar aan de beurt. Qua uiterlijk lijkt hij nu weer erg op de recent vernieuwde Chic E-Line en Chic S-Plus. We vinden een gelijkaardig voorfront met vol-LED koplampen en eenzelfde striping. Aan de binnenzijde is er op het eerste gezicht weinig nieuws te ontdekken, toch heeft Carthago ook daar niet stil gezeten. Zo zijn er in het Sienna Bicolor interieur meer witte accenten te vinden en is het aantal lederen stoffering uitgebreid. Ook is het nu mogelijk om boven de zitgroep niet één maar twéé grote panoramadaken te bestellen, waardoor de toch al ruime leefruimte nóg groter oogt. De voorstoelen zijn draaibaar en de 'bij-kamer' welke men hiermee creëerd is nog meer geoptimaliseerd door het optionele bureau-pakket, waarmee in deze kamer een heuse kantoorruimte of TV-kamer gecreëerd kan worden. De koelkast word uitgevoerd met een dubbele deur zodat deze zowel vanuit de woonkamer als de keuken gemakkelijk te openen is. De (optionele) oven word vanaf heden gemonteerd in het keukenblok. 


De Carthago Liner-For-Two blijft leverbaar in de twee bekende indelingen, de I 53 en de verlengde "L"-variant met lange vensterbank achter de zitgroep, zodat er naast fietsen tevens een scooter vervoerd kan worden in de garage. U heeft de keuze uit Fiat Ducato AL-KO chassis (tandem-as in geval van de verlengde I 53 L) of Iveco Daily met ladder-chassis, dubbellucht en achterwielaandrijving. Prijzen beginnen in 2021 bij €156.105,- (NL). Knaus viert 60 jarig jubileum met BoxStar & Sky Wave 60 YEARS-modellen

Posted by Linders Kampeerauto's on August 31, 2020 at 5:35 AM


Knaus bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar en wie jarig is, die trakteert... Knaus viert dat met een gelimiteerde oplage 60 YEARS-modellen op basis van de Knaus BoxStar en Sky Wave. De 60 YEARS-uitvoeringen krijgen een unieke stormblauwe exterierkleur en vele standaard extra's.


De Knaus BoxStar is er als 60 YEARS in de volgende indelingen: De BoxStar 540 Road (dwarsbed, 5.4m), de BoxStar 600 Street (dwarsbed, 6m) en de BoxStar 630 Freeway (enkele bedden, 6.4m).

Standaard uitrusting Knaus BoxStar 60 YEARS:

- 3.500kg  Light-chassis (i.p.v. 3.300kg) met 2.3 Multi-Jet 140pk (i.p.v. 120pk) EURO6D-temp

- Storm blauw exterieur metallic

- Onderskirt voorbumper

- Voorbumper in kleur

- 16" lichtmetalen velgen

- Airconditioning cabin (manueel)

- Dubbele airbags

- Beide cabinestoelen in hoogte verstelbaar

- Stuurwielbediening

- Dashboard in Techno design

- Luxe cabineverduistering

- Hill-Holder

- Cruise-Control

- Fiat ECO pakket

- Mistlampen voor

- Reservewiel

- Brandstoftank 90l (i.p.v. 70l)

- Elektrisch verwarmbare en verstelbare buitenspiegels

- LED dagrijverlichting

- Leeslampen cabine

- Smoke koplampen

- Grill in lakzwart

- Radiovoorbereiding

- Radio DAB+ met campernavigatiesysteem incl. 3 jaar gratis kaartupdate

- Achteruitrijcamera

- HUD Head-Up-Display

- Multifunctie tas

- Hordeur

- Elektrische opstap

- Seitz S7 ingelegde ramen

- Groot dakraam

- Ingelegede ramen achterdeuren

- Bekleding met 60 YEARS opschrift

- ISO-fix

- Speciaal 60 YEARS decoratiepakket

- Speciale striping

- Cabinet mat met 60 YEARS opschrift

- MonoControl CS

- Truma iNet

- Truma CP-Plus

- Geïsoleerde en verwarmde vuilwatertank (wintervast)

- Waterfilter

- Laadbooster

- Ambientverlichting

- Extra stopcontacten

- Extra boordaccu

- Kabelvoorbereiding solar & satelliet

- Extra leeslamp met zwanenhals en USB

- Luifel (anthraciet) (lengte modelafhankelijk)

- MediVoucher


Actieprijs Knaus BoxStar 540 Road 60 YEARS: €66.738,-

Actieprijs Knaus BoxStar 600 Street 60 YEARS: €70.350,-

Actieprijs Knaus BoxStar 630 Freeway 60 YEARS: €73.290,-De Knaus Sky Wave in als 60 YEARS-uitvoering verkrijgbaar in de volgende indelingen: De Sky Wave 650 MF (fransbed, 7m), de Sky Wave 650 MEG (enkele bedden, 7m) en de 700 MEG (enkele bedden, 7.5m)

Standaarduitrusting Sky Wave 60 YEARS:

- 3.500kg Light-chassis met 2.3 Multi-Jet 120pk EURO6D-temp

- Cabine in Storm Blauw metallic

- Onderskirt voorbumper

- Voorbumper in kleur

- 16" lichtmetalen velgen

- Airconditioning cabine (manueel)

- Dubbele airbags

- Cabinestoelen in hoogte verstelbaar

- Leder stuurwiel en versnellingspook

- Multi-functioneel stuurwiel

- Dashboard in Techno design

- Luxe cabineverduistering

- Cruise-Control

- Hill-Holder

- Elektrisch verwarmbare en verstelbare buitenspiegels

- LED contourlampen in pet

- LED dagrijverlichting

- Grill in lakzwart

- Smoke koplampen

- Radiovoorbereiding

- Radio DAB+ met campernavigatiesysteem incl 3 jaar kaartupdate

- Achteruitrijcamera

- HUD Head-Up-Display

- Knaus Premium opbouwdeur

- Hordeur

- Dubbele garagedeuren

- Panoramadakraam cabine

- Groot dakraam

- Striping 60 YEARS

- L-zit

- Luxe matras EVOPORE HRC

- Stoffen opbergtas slaapkamer

- Hoeslakenset

- Stoffering Cool Grey 60 YEARS

- 60 YEARS decoratiepakket

- Cabinemat met 60 YEARS opschrift

- AES koelkast i.p.v. MES

- MonoControl CS incl. gasfilter

- Truma CP-Plus

- Truma iNet

- Waterfilter

- Extra stopcontacten

- Laadbooster

- Ambiëntverlichting incl. luxe afwerking achterwand keuken

- Oyster 80 Premium automatische antenne

- 27" LED TV

- TV-voorbereiding in slaapkamer

- TV-houder

- Luifel (wit) (lengte modelafhankelijk)

- MediVoucher


Actieprijs Knaus Sky Wave 650 MF 60 YEARS: €77.299,-

Actieprijs Knaus Sky Wave 650 MEG 60 YEARS: €81.009,-

Actieprijs Knaus Sky Wave 700 MEG 60 YEARS: €87.550,-Letterlijk 'GROOT' nieuws Knaus Sun I en LIVE integralen in 2021!

Posted by Linders Kampeerauto's on August 31, 2020 at 5:00 AM


Knaus heeft in modeljaar 2021 letterlijk 'GROOT' nieuws voor wat betreft de integralen van het merk. Hoewel de kleinste Van I-modellen ongewijzigd doorlopen in het nieuwe modeljaar, krijgt de LIVE I-reeks een nieuwe indeling erbij en worden de grootste SUN I-modellen qua interieur flink onderhanden genomen. De ongewijzigde Van I is overigens ook dit jaar nog als "Platinum Selection"-actiemodel leverbaar. Terug naar de LIVE I; de Knaus integraal met een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. Naast de bestaande 650 MEG (enkele bedden in 7m) en de 700 MEG (enkele bedden in 7,5m) komt er nu ook een nieuwe 900 MEG. Deze nieuwe tandem-asser biedt een ruime indeling met enkele bedden in een lengte van 8,6m. Voorin treffen we een zeer ruime zitgroep met L-zit en lange zij-bank, hoekkeuken, ruime toiletruime, hoge kledingkast en koelkast, separate douche en een afsluitbare slaapkamer met enkele bedden. Uiteraard voorzien van een grote garage. De nieuwe Knaus LIVE I 900 LEG heeft een vanaf prijs van slechts €93.149,- en dat is voor een camper in dit segment echt ongekend scherpe prijsstelling. 


Ook bij het topsegment van Knaus, de SUN I-integralen, waait er een frisse wind in modeljaar 2021. De SUN I is vanaf heden enkele nog als tandem-asser te bestellen met enkele bedden (900 LEG) of queensbed (900 LX). Met name het interieur is daarbij opgefrist en krijgt een duidelijk modernere inslag als voorheen. De integraal met dubbele bodem is er al vanaf €131.189,-


Bekijk ook de videopresentatie van de Knaus LIVE I en de Knaus SUN IBeeldmateriaal Knaus LIVE I 900 LEG:
Beeldmateriaal Knaus Sun I 900 LEG/LX:


Compleet vernieuwde Knaus Van Ti in 2021 als 'Vansation'-introductiemodel

Posted by Linders Kampeerauto's on August 24, 2020 at 3:35 AM


De Knaus Van Ti scoort al jaren hoge ogen door zijn doordachte indelingen en stoer design, maar vooral door zijn uiterst compacte buitenmaat. In modeljaar 2021 heeft Knaus zijn Van Ti compleet vernieuwd! De unieke smalle breedtemaat van 220cm blijft natuurlijk bestaan om zo maximale flexibiliteit te bieden. De nieuwe Van Ti heeft een complete nieuwe opbouw, indelingen en styling en is daarmee weer helemaat bij de tijd en vervaardigd met de laatste technieken. Zo vinden we een prachtige design-achterwand met geïntegreerde achterlichten, welke niet alleen 'mooi' is maar door de concave vorm biedt deze ook meer binnenruimte in dezelfde voertuiglengte. Verder is de camper qua exterieur en interieur voorzien van een moderne optiek. Hij is leverbaar met twee compleet vernieuwde indelingen, namelijk de 550 MF met fransbed van zo'n 6 meter lengte en de 650 MEG met enkele bedden van zo'n 7 meter lengte. Opvallend is het 'schuingeplaatste' interieur, wat enigszins diagonaal op de lengterichting geplaatst is. Dit zorgt voor een optische ruimere camper en zagen we ook al eerder in de luxere Knaus Van Ti PUS op basis van de MAN TGE. De nieuwe generatie Van Ti staat op de vertrouwde Fiat Ducato en is optioneel leverbaar met automaat. De nieuwe Van Ti word door Knaus met een zeer scherpe vanaf-prijs in de markt gezet. Zo is hij leverbaar vanaf €62.428,- (550 MF), wie kiest voor de enkele bedden kan terecht vanaf €65.578,-.
Ter introductie van de nieuwe Van Ti komt Knaus met een gelimiteerd introductiemodel. De actiemodel, toepasselijke 'Vansation'-genaamd, krijgt een zeer rijke standaarduitrusting mee en is leverbaar vanaf €67.883,- (550 MF) en €69.923,- (650 MEG). Voor dit bedrag is de camper direct al voorzien van o.a.: 140pk EURO6-Dtemp motor, 16" lichtmetalen velgen, Airconditioning cabine, Dubbele airbags, Cabinestoelen in hoogte verstelbaar, Stuur en versnellingspook in leder, Luxe cabinestoelen met armleuning in bijpassend stoffering, luxe verduistering cabine, cruise-control, Hill-Holder, Extra grote 90l brandstoftank (i.p.v. 75l), elektrische ramen, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, Radio met navigatiesysteem (incl. 3 jaar kaart-update), achteruitrijcamera, HUD Head-Up-Display, Dubbele garagedeuren, Groot dakraam, Panorama dakraam cabine, speciale striping, bedverbreding, speciale stoffering, decoratiepakket, AES koelkast i.p.v. MES, Truma iNet, Truma CP-Plus, Geïsoleerde en verwarmde vuilwatertank (wintervast), Waterfiltersysteem BTW best camp mini, 2x USB stopcontact, Ambientverlichting incl. luxe afwerking keukenwand, extra 230V stopcontact keuken en garage, Oyster 80 Premium Twin automatische schotel, 27' LED TV, TV-voorbereiding in slaapkamer, Luifel (lengte modelafhankelijk) en een MediKit-voucher.
Carthago C-Tourer vanaf modeljaar 2021 ook op Mercedes-Benz AL-KO chassis!

Posted by Linders Kampeerauto's on August 5, 2020 at 8:45 AMDe C-Tourer is al jaren de lichtgewicht-keuze in het PREMIUM- semi- en vol-integraal-segment en dat word in modeljaar 2021 nogmaals bezegeld. Naast de opfrisbeurt van de C-Tourer waarover we https://www.linderskampeerautos.com/apps/blog/show/48861956-carthago-c-compactline-c-tourer-opgefrist-voor-modeljaar-2021-" target="_blank" rel="nofollow">eerder schreven is het vanaf heden ook mogelijk om de C-Tourer T semi-integraal en I integraal optioneel te bestellen op Mercedes-Benz AL-KO chassis! De Mercedes-Benz blinkt uit in rijcomfort dankzij het speciaal aangepaste (volwaardig) AL-KO BM910 chassis met voorwielaandrijving en krachtige motoren tot 177pk met lage uitstootnormen. Talrijke veiligheids- en assistentsystemen onderstrepen het Premium-karakter van zowel opbouw als chassis. Ook het sublieme Mercedes MBUX spraakgestuurd navigatiesysteem met tal van connectivitsmogelijkheden, leverbaar in 7” of 10,2”, is uniek in de camperbranche. 

Dankzij de lichtgewicht bouwwijze van AL-KO is het chassis niet alleen erg licht, maar biedt ook grote laadvermogens, optimale rijdynamiek, uitstekend veercomfort en veilige wegligging. Uiteraard is ook het BM910 chassis van AL-KO voorzien van een breedspooropstelling achter, onafhankelijke wielophanging en torsievering. Ook worden er per model bijpassende wielbasissen gekozen, om de juiste verhouding per model te vinden tussen een niet te grote overhang en uitzwaai en een compacte draaicirkel. Naast ESP zullen er ook meerdere rijassistentiesystemen beschikbaar komen. Denk hierbij aan zijwindassistant, adaptive cruise-control en noodstopassistent. Qua motorisering valt er te kiezen uit een meerdere motorvarianten. Qua transmissie is er naast een handgeschakeld transmissie en een 9-traps G-tronic vol-automatische versnellingsbak.

 Het toepassen van het nieuwe Mercedes-chassis gaat niet zonder slag of stoot. De Mercedes cabine en motorruimte vragen namelijk meer plaats ten opzichte van de Fiat Ducato-variant. Om niet in te hoeven boeten aan leefruimte of zicht vanuit de cabine bij de integraal-varianten komt Carthago met een compleet nieuw voorfront voor de Mercedes-chassis. Deze lijken qua design erg op het voorfront van de Fiat-broer, maar is langer waardoor er meer motoruimte gecreëerd wordt . Bijkomend voordeel is dat het probleem met de kijkhoek richting het wegdek bij het Mercedes-chassis daarmee grotendeels omzeilt kan worden. Door de grotere en hoger geplaatste motor moeten veel merken een horizontaal dashboard toepassen wat het zicht op het wegdek ernstig verminderd. Een van de grote voordelen van een Carthago integraal is juist dat deze kijkhoek enorm groot is, men heeft dus vrij snel zicht op het wegdek vóór de bestuurder. Door het verlengde voorfront heeft Carthago het dashboard toch onder een dermate hoek weten te plaatsen dat een goed zicht op het wegdek gewaarborgd blijft. Indien men de fameuze ster op de motorkap besteld (deze zit tevens op de achterwand) blijft desondanks ook de dubbele bodem gewaarborgd. Ook daarin heeft Carthago gezorgd dat er geen grote concessies gedaan hoeven te worden ten opzichte van de Fiat-variant en dat is redelijk uniek in vergelijking tot de concurrentie.


De meerprijzen voor het Mercedes-Benz AL-KO BM910-chassis is nog niet bekend, maar zal naar schatting zo’n €7.000,- bedragen.

 

Prijzen en specificaties volgen eind augustus. De nieuwe modellen zullen voor het eerst aan het publiek worden getoond op de Caravan Salon Düsseldorf van 4 t/m 13 september 2020 (HAL 16).


Rss_feed