Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Op de hoogte blijven? Aanmelden en afmelden voor onze nieuwsbrief doet u hier...  |  Meer weten? Lees onze algemene camperinformatie!

view:  full / summary

Caravan Salon Dusseldorf 2021 gaat van start!

Posted by Linders Kampeerauto's on August 26, 2021 at 5:40 AM



Vanaf morgen* gaat de grootste camperbeurs van Europa weer van start: de Caravan Salon te Düsseldorf. Ook dit jaar luid de beurs weer het nieuwe modeljaar (2022) in. De beurs is geopend van vrijdag 27 augustus* t/m zondag 5 september. Alle merken zullen hierbij kun nieuwste modellen showen. Zo vinden we er de nieuwe generatie Carthago Chic C-Line, maar ook de nieuwe Knaus Van Ti 640 MEG op MAN TGE en Van I. Uiteraard zullen wij aanwezig zijn op de stands van Knaus en Carthago. 

Net als vorig jaar kunt u geen kaarten kopen bij de ingang, maar moet u tevoren online kaarten bestellen en is het aantal kaarten beperkt! Wilt u serieus rondkijken, dan adviseren wij u de (drukkte) weekenden te mijden. In Duitsland is het dragen van een mondkapje vooralsnog verplicht, dus ook tijdens uw bezoek op de beurs dient u hier rekening mee te houden. Wie wil overnachten bij de beurs moet daar ook i.v.m. het beperkt aantal plaatsen voor reserveren. 

Wij ontvangen u graag in Düsseldorf! Heeft u serieuze interesse in de aanschaf van een Knaus of Carthago camper, en wilt u door een van onze medewerkers geholpen worden dan adviseren wij u (i.v.m. drukte) vooraf een afspraak te maken. 

Kaarten besteld u via caravan-salon.de

* vrijdag 27 augustus alleen geopend voor genodigden.


De volgende KNAUS campers zijn aanwezig op de beurs (onder voorbehoud van wijzigingen)

Knaus Live I 650 MEG

Knaus Live I 900 LEG

Knaus Live I 700 MEG

Knaus Live TI 650 MEG

Knaus Live TI 650 MF

Knaus Live Wave 650 MG

Knaus Live Wave 700 MEG

Knaus Sun I 900 LX

Knaus Sun I 900 LEG

Knaus Van TI Plus 700 LF

Knaus Van TI Plus 650 MEG Platinum Selection 2 x

Knaus Van TI 640 MEG MAN Vansation

Knaus Van TI 650 MEG Vansation

Knaus Van TI 550 MF Vansation

Knaus Van TI 650 MEG Vansation

Knaus Sky TI 700 MEG Platinum Selection 2 x

Knaus Sky TI 650 MEG Platinum Selection

Knaus Sky TI 650 MF Platinum Selection

Knaus Sky Wave 650 MEG 60 Years

Knaus Sky Wave 650 ME 60 Years

Knaus Boxstar 540 Road

Knaus Boxstar 600 MQ Street XL

Knaus Boxstar 600 Solution

Knaus Boxstar 600 Lifetime

Knaus Boxstar 600 Lifetime XL

Knaus Boxstar 630 Freeway 60 Years

Knaus Boxstar 540 Road 60 Years

Knaus Boxstar 600 Family

Knaus Boxstar 600 Street 60 Years

Knaus Boxstar 630 Freeway

Knaus Boxstar 600 MQ Street XL

Knaus Boxstar 600 Street Hefdak

Knaus Box Life 540 MQ Pano

Knaus Box Life 630 ME

Knaus Box Life 600 ME

Knaus Box Life 600 DQ

Knaus Box Life 600 MQ Hefdak

Knaus Box Drive 600 XL MAN

Knaus Box Drive 680 ME MAN

 

 



De volgende CARTHAGO campers zijn aanwezig op de beurs (onder voorbehoud van wijzigingen)

- nog niet bekend -

Generatie 2022: De beste Carthago Chic C-Line ooit!

Posted by Linders Kampeerauto's on August 3, 2021 at 8:10 AM



Bij Carthago zijn ze er zeker van: de nieuwe 2022-generatie van de Carthago Chic C-Line moet de beste Chic C-Line óóit worden. Met deze grote woorden kondigd Carthago zijn vernieuwingen aan voor zijn meest luxe camper in het segment C-Compactline, C-Tourer & Chic C-Line. Aan de buitenzijde valt direct de aangepaste striping op, welke een beetje hint daar deze van zijn luxere broer, de Carthago Chic E-Line. Ook de grill is qua design wat aangepast en kan optioneel (bij de luxe 'Superior-uitvoering standaard) naast verticale accenten ook voorzien worden van extra horizontale accenten voor een nóg exclusievere uitstraling. Ook de (optionele) frontradar voor bijvoorbeeld adaptive cruise-control word wat netter weggewerkt in het chroomdecor. De luxere 'Superior' krijgt daarnaast ook een extra zwart design element op de pet boven de voorruit en een zwarte band op de motorkap voor een optisch langer lijkende voorruit. Ook deze accenten zijn op een 'normale' Chic C-Line te bestellen in een zogenaamd 'Design-pakket'. Uiteraard zijn de luxere 'Superior'-modellen nog altijd standaard gestoeld op 16-duims aluminium velgen en voorzien van uitgebreidere striping. Bij de Mercedes-Benz modellen zijn deze aluminium velgen dan direct voorzien van all-season banden. 


^ Carthago Chic C-Line (regulier model, zonder design pakket) uitgevoerd in optionele Silverline exterieurkleur


^ Carthago Chic C-Line (regulier model) mét design-pakket (zoals Superior) uitgevoerd in standaard Carthago Weiss exterieurkleur


Qua interieur is ook e.e.a. aangepakt. Op veler verzoek zijn er meer witte accenten in het interieur toegebracht en is en zelfs een compleet nieuwe interieurdesign bij gekomen, waarmee u nu de keuze heeft uit maar liefst 4 verschillen woonsferen. Men heeft bij de reguliere-(-niet-Superior-) Chic C-Line nu kostenloos (voorheen geven meerprijs) de keuze uit Linea Moderna, Linea Classica of Linea Progressiva. Het Linea Moderna kennen we al als de modernere variant qua styling uit voorgaande jaren, maar deze kent nu géén meerprijs en het wiite oppervlak op de bovenkasten is iets vergroot. Ook het kastwerk in de slaapkamer krijgt, net als bij de andere interieurstijlen, meer witte accenten.

Het standaard Linea Classica blijft bestaan, maar krijgt ook een flink upgrade. Het warmere, rodere hout met noestwerk blijft bestaan, maar ook hier krijgen we witte accenten op de bovenkasten.

Geheel nieuw is het Linea Progressiva wat de nóg moderne variant boven het Linea Moderna moet worden. Ook hier vinden we veel witte accenten terug, maar is bij de bovenkasten voor het ónderste gedeelte wit en het bóvenste gedeelte hout (nét andersom dan bij Linea Moderna of Classica). Dat komt omdat de bovenkasten daarmee beter integreren in de eveneens in geheel wit uitgevoerde keukenafwerking. Waar bij het Linea Moderna en Classica de zijwand van de keuken in houtdecor is afgewerkt vinden we daar bij het Linea Progressiva een witte, strakke afwerking. De onderzijde van de bovenkasten zijn bij het Linea Progressive interieur afwerkt in parelwit-mat i.p.v. ivoor-hoogglans-wit (de kleur waar alle witte accenten bij de andere stijlen uit bestaat). Het houtaccent bestaat net als bij Linea Moderna uit 'Goldakazie' en betreft dus qua hout hetzelfde decor.

Wie kiest voor de meest luxe Superior-uitvoering krijgt naast de standaard keramische toiletpot en het Corian keukenblad ook nog het exclusieve Linea Sienna interieur want hint naar de interieurstijl uit de meest luxe Carthago Liner-For-Two. Net als bij het Linea Progressiva bevinden de witte accenten zich hier aan de onderzijde van de kasten, om zo de eveneens in witte accenten afgewerkte zijwand van de keuken te harmoniseren in het interieur. 


 ^ Linea Moderna interieurdesign (standaard, m.u.v. Superior)


^ Linea Classica interieurdesign (optioneel zonder meerprijs, m.u.v. Superior)


^ Linea Progressiva interieurdesign (optioneel zonder meerprijs, m.u.v. Superior)


^ Linea Sienna (standaard Superior, niet mogelijk bij regulier model)

Niet alleen de kleurstelling is aangepast, ook de keuken (zie boven) is aangepast. Zo vinden we een bar tussen de L-zit en de hoekkeuken, waardoor er meer werkruimte onstaat. Ook het barvak is moderner en minder pompeus weergegeven. De koffielift heeft plaatsgemaakt voor een vaste positie zodat het waterreservoir via de uittrekbare kraan bijgevuld kan worden. Door een betere bereikbaarheid is de koffie-automaat op een slede geplaatst waarmee hij naar voren kan worden getrokken. Bijkomend voordeel is dat er in de bovenkasten bij de keuken nu veel meer opbergruimte ontstaat. De indirecte verlichting is nu ook aan de onderzijde van de keuken te vinden. Andere wijzigingen vinden we in het kastwerk in de slaapkamer welke nu is vormgegeven gelijkend aan de Chic E-Line en het toepassen van een gerestylede extra (5cm) brede opbouwdeur. In de zojuist genoemde slaapkamer is de optionele TV-kast iets praktischer vormgegeven en treffen we bij het ontbreken daarvan twee handige open opbergschappen. Ook het schoenenkastje onder de L-zit is wat praktischer vormgegeven. Ook in de kleine details zijn verbeteringen uitgevoerd, zo is de afwerking van de luidsprekers in het interieur wat nette (met leder), zijn de kussens wat fijner vormgegeven en is de afwerking van de wand achter het zij-bankje nog iets fraaier gemaakt. Ook de vloerluiken hebben qua kleppen een kleine upgrade gehad. 


^ Carthago Chic C-Line Superior


^ Exclusieve grill Chic C-Line Superior / regulier model met Design pakket


^ Chic C-Line Superior met interieurdesign Linea Sienna zonder hefbed als Sky Dream Comfort-uitvoering (kastwerk incl. panoramahemel). De vormgeving van de hoeken van het kastwerk bij "kastwerk i.p.v. hefbed" of "Sky Dream Comfort" word ook gelijkwaardig aan dat van de C-Tourer & Chic E-Line.


^ vernieuwde keuken Chic C-Line met bar, nieuw design barvak en nieuwe positionering optionele koffie-automaat


^ Betere positionering koffie-automaat (optioneel)


^ Verbeterde versie schoenenkastje L-zit


^ Nieuwe styling slaapkamer (getoond: Carthago Chic C-Line I 5.0 QB Superior 2022)


Tevens krijgt de Chic C-Line reeks twee nieuwe indelingen per modeljaar 2022. Namelijk de Carthago Chic C-Line I 5.9 XL LE MB en de Carthago Chic C-Line 6.2 XL QB MB. Heel erg nieuw zijn ze niet, we kende ze al zonder de toevoeging 'MB' op Fiat Ducato AL-KO chassis... maar vanaf 2022 zijn ze optioneel (u raad het al) óók op Mercedes-Benz Sprinter AL-KO chassis leverbaar! We zouden het haast vergeten, maar deze vernieuwingen gelden naast de integraal modellen van de Chic C-Line uiteraard ook voor de 3 semi-integralen in deze reeks. De Carthago Chic C-Line semi-integraal is er vanaf €106.980,- (namelijk de T 4.8 LE) de integraal begint bij €117.485,- voor de I 4.2 DB met dwarsbed. De integraal met enkele bedden begint bij €123.665,- voor de I 4.9 LE op Fiat. De voordeligste Chic C-Line op Mercedes AL-KO chassis is de reguliere I 4.9 LE met een vanafprijs van €131.985,-. Uiteraard schakelt ook Carthago in de loop van modeljaar 2022 over op de nieuwe Fiat Ducato waarover we eerder schreven. Meer weten over de Carthago Chic C-Line in modeljaar 2022? Óók modeljaar 2022 is al bijna uitverkocht, maar wij hebben op moment van schrijven nog nieuwe Carthago leverbaar in 2022!

^ Carthago Chic C-Line T semi-integraal


^ Interieur Chic C-Line T semi-integraal (interieurdesign Linea Moderna)




Kleine facelift voor Knaus Sky Ti & LIVE I 2022 (+ Nieuwe Sky Ti 550 MEG-indeling)

Posted by Linders Kampeerauto's on July 16, 2021 at 5:45 AM


Wellicht de best verkochte semi-integraal in de markt, de Knaus Sky Ti, en de integraal met de meest onverslaanbare prijs-kwaliteit-verhouding, de gunstig geprijsde Knaus LIVE I, krijgen beide een kleine facelift voor modeljaar 2022. Hoewel de campers op het eerste oog grotendeels ongewijzigd blijven valt wel direct de nieuwe FoldXpand-achterwand op. Deze nieuwe achterwand is naast een stijlelement ook nog eens erg praktisch. Door de verzonken achterlichten wist Knaus namelijk méér binnenruimte te creëren bij gelijkblijvende voertuiglengte. Zowel de Knaus Sky Ti als de LIVE I krijgen vanaf modeljaar 2022 deze nieuwe achterwand. Deze gewonnen ruimte betekend dus ook (iets) meer ruimte in het interieur. Dat zien we (modelafhankelijk) terug door iets langere bedlengten en (bijvoorbeeld zoals bij de Sky Ti 650 MEG) een extra smal hangkast(je) tussen de bedden en badkamer. Bij de Sky Ti springt ook het hele grote 3e remlicht uit het oog, welke bijna de gehele breedte van de achterwand beslaat. 


Nieuw in het portefolio bij de Sky Ti-reeks is de 550 MEG indeling. Dat word een unieke indelingen met twee enkele bedden ónder 6m lengte. Meer over deze nieuwe indeling leest u binnenkort op onze website. De Sky Ti krijgt tevens een upgrade qua koelkast, want bij alle modellen groeit deze van 133l naar 142l. Ook kan er in modeljaar 2022 af-fabriek voor een buitendouche gekozen worden. 


Ook bij de LIVE I komen enkele nieuwe opties beschikbaar en word de gaskast zo gepositioneerd dat gasflessen voortaan náást elkaar staan i.p.v. achter elkaar, hetgeen het verwisselen van flessen nog makkelijker maakt. Op beide modellen is het mogelijk om vanaf 2022 SMART-TV's te bestellen of zelfs een Lithium Ion-boordaccu.


De Sky Ti is er ook in modeljaar 2022 als Platinum Selection actiemodel. De vanafprijzen voor de (normale) Knaus Sky Ti beginnen in 2022 bij €83.361,- en voor de LIVE I is dat slechts €80.771,-. De LIVE I is daarmee een van de scherpst geprijsde integralen in de markt!


(Foto's: Knaus Sky Ti 650 MF & 650 MEG Platinum Selection 2022)











Nieuw indeling voor Knaus Sun I: 700 MEG (Modeljaar 2022)

Posted by Linders Kampeerauto's on July 16, 2021 at 5:35 AM



Naast de recent vernieuwde Knaus Sun I tandem-assers (de 900 LEG & 900 LX) komt Knaus nu, na een jaar afwezigheid, wederom om de compleet vernieuwde Sun I 700 LEG. Daarmee heeft Knaus wederom een integraal van grofweg 7,5m in het "premiumsegment". De nieuwe Knaus Sun I krijgt standaard een AL-KO chassis en tevens standaard ALDE vloeistofverwarming! Daarnaast is hij voorzien van een hoge kwaliteit douchebak van sterk glasvezelkunstof en écht glazen douchedeuren, een 32" Smart TV, vitriinekast en grote 177l koelkast... kortom, op niks is bijzuinigd om deze camper echt competatief te maken in het hogere marktsegment. Ook werd de zitgroep in modeljaar 2022 licht diagonaal in de indeling geplaats voor een nog ruimtelijker gevoel en meer bewegingsvrijheid. De nieuwe Knaus Sun I 700 LEG is te bestellen vanaf €130.356,-, de tandem-asser zijn er vanaf €140.836,- (900 LEG) en €141.866,- (900 LX).

Binnenkort verwachten wij de eerste beelden van de compactere Knaus Sun I.














Knaus komt met compleet vernieuwde VAN I voor modeljaar 2022!

Posted by Linders Kampeerauto's on July 16, 2021 at 5:15 AM



De compacte integraal van Knaus, de Van I, krijg in modeljaar een flinke opfrisbeurt. Sterker nog, de Van I voor 2022 is een compleet nieuw ontwerp ten opzichte van de vorige generatie. Hij word grotendeels gebaseerd op de semi-integrale best-steller evenknie, de Knaus Van Ti, welke vorig jaar al een grondige metamorphose kreeg. De basis van de semi-integraal word nu overgoten met een integraal sausje en daarbij werd en qua voorfront overduidelijk gekeken naar de grotere LIVE I-integralen. Net als de semi-integraal krijgt de VAN I het moderne interieur, de FoldXpand-achterwand met geïntegreerde achterlichten (meer binneruimte bij gelijke voertuiglengte) en komt hij met dezelfde indelingen. Dat zijn de 550 MF met Fransbed onder 6m lengte en de 650 MEG met enkele bedden onder 7m lengte.

De Knaus VAN I onderscheid zich in de markt door zijn automotive-look, standaard vol-LED koplampen, unieke FoldXpand achterwand en diagonaal opstelde indeling voor nog meer bewegingsvrijheid. Het interieurdesign in modern en toch warm door een combinatie van hout- en industrieële uitstraling. De stoffering kan naar wens worden uitgezocht. Uiteraard zijn ook de cabinestoelen in bijpassend stoffering leverbaar. 

Kortom, zéér veel camper voor een zéér scherpe vanafprijs. De nieuwe Knaus Van I is er in 2022 namelijk al vanaf €81.601,- (550 MF). Kiest u voor enkele bedden, dan kunt u al terecht vanaf €84.921,- (650 MEG).

Bekijk hier de eerste bewegende beelden van de nieuwe VAN I & de gefacelfite Sky Ti >>



















Vernieuwde Fiat Ducato voor 2022

Posted by Linders Kampeerauto's on June 18, 2021 at 4:20 AM


Fiat komt in de loop van 2022 met een gefacelifte versie van de huidige Fiat Ducato. Hoewel Fiat eveneens met een volledige elektrische Ducato komt, zal voor de camperwereld natuurlijk de diesel-versie de belangrijkste speler zijn. De nieuwe Ducato is zowel aan het interieur als exterieur aangepakt. Zo zijn de tellerklokken grotendeels vervangen door digitale exemplaren, zodat er meerdere en duidelijkere meldingen en informatie verstrekt kan worden aan de bestuurder. In het vernieuwde dashboard kan tevens (af-Fiat) een 10” geïntegreerd navigatiesysteem met TomTom-software besteld worden met draadloos Android Auto en Apple CarPlay (mogelijk bieden veel camperfabrikanten echter nog alternatieve systemen aan). Eveneens zijn het stuurwiel, de versnellingspook, de binnenbekleding van de deuren en de klimaatbediening nieuw vormgegeven.

 

Tevens komt de Ducato met geavanceerde rij-assistentie- & veiligheidssystemen. Zo staat adaptive cruise-control en noodremassistent op het programma om geïntroduceerd te worden, maar ook vermoeidheidsherkenning en file-assistent. Hiermee ze de Ducato de eerste stap naar autonoom rijden (ADAS level 2). Ook komt er een nieuwe digitale binnenspiegel, ESC met zijwind-assistent, trailer-stability-control en een actieve parkeer assistent voor het semi-autonoom inparkeren. Daarnaast word Keyless-Entry aan het gamma toegevoegd en komen er af-fabriek meer mogelijkheden voor USB-poorten. Krabben in de winter hoort ook tot de verleden tijd aangezien er nu ook voor elektrische voorruitverwarming gekozen kan worden. Het zitcomfort is naar een nog hoger level gebracht door vernieuwde cabinestoelen, welke we natuurlijk in veel buscampers en semi-integralen nog altijd (geherstoffeerd) terugvinden. De mechanische stuurbekrachtiging maakt plaats voor een geavanceerdere elektrische variant en de stuuruitslag (en draaicirkel) zijn als gevolg daarvan ook verbeterd.


 



Het exterieur krijgt een opfrisbeurt in de vorm van een iets andere grill met karakteristiek FIAT-logo (een knipoog naar het verleden). Wellicht nog meer in het oog springend zijn de vol-LED koplampen en de nieuwe Lanzarote Grey lakkleur. Volgens Fiat de moet de nieuwe lak het “avontuurlijke”-karakter van de Fiat Ducato benadrukken en is de kleur daarom uitermate geschikt voor de camperbranche, waar we ook de vorig jaar geïntroduceerde “Campovolo Grey”-kleur aan een opmars zien.

 

Niet alle bovengenoemde nieuwigheden zijn standaard voorzien in de Ducato, maar zijn afhankelijk van het bestelde trim-level. Deze trim-levels zijn overigens eveneens in modeljaar 2022 nieuw vormgegeven. Wel dient er een kanttekening geplaatst te worden dat niet alle deze vernieuwingen beschikbaar komen voor alle typen campers. Deels, omdat sommige camperfabrikanten er voor kiezen bepaalde opties simpelweg niet aan te bieden en deels, omdat bepaalde rij-assistent- & veiligheidssystemen (technisch gezien) uitsluitend mogelijk zijn bij (bestel-)buscampers en niet bij opbouwcampers welke door Fiat als chassis-cabine uitgeleverd worden aan de camperfabrikanten. De meeste camperbouwers schakelen "in de loop van" modeljaar 2022 over op de nieuwe Fiat Ducato. Echter door de (corona-gerelateerde) leveringsproblemen bij ondermeer Fiat is er niet bekend wanneer deze ‘omslag’ exact plaats vind.

 

 

 



Rss_feed