Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Op de hoogte blijven? Aanmelden en afmelden voor onze nieuwsbrief doet u hier...  |  Meer weten? Lees onze algemene camperinformatie!

view:  full / summary

Ingrijpende facelift exterieur Carthago C-Compactline in 2020!

Posted by Linders Kampeerauto's on June 7, 2019 at 9:05 AMDe compactste telg uit de Carthago-reeks krijgt en flinke opfrisbeurt. De Carthago C-Compactline (de extra smalle en lichtgewicht integraal) krijgt onder andere een nieuw, strak vormgegeven voorfront. Zo vinden we een strakker vormgegeven grill met horizontale chroomaccenten. Ook de richtingaanwijzers uit de B-zuil zijn nu geïntegreerde in de andere verlichtingsunits. Tevens is de LED-dagrijverlichting aan een update onderhevig. De zijwanden zijn tegenwoordig geheel in Carthago-wit uitgevoerd (in plaats van grijs) en de striping is gelijk getrokken met de andere Carthago-modellen. De zijramen van de cabine zijn door een groot zwart designelement meer geïntegreerd in het design.


Niet alleen het uiterlijk onderging een metamorfose, ook technisch werd er opnieuw gerekend en geteld. Uiteindelijk wisten de knappe koppen van de ontwikkelingsafdeling van Carthago de reeds lichtste camper in zijn segment nóg 20 hele kilo’s lichter te maken dan zijn voorganger. Qua interieur is er echter weinig nieuws te melden. De tafels hebben een iets luxere uitstraling gekregen met een chroomaccent op de kopse kant. En er kunnen vanaf heden 24” TV's gemonteerd worden (dat zijn 2 hele inches meer dan voorheen). Hiermee is de premiumklasse, extra smalle integraal, voorzien van o.a. dubbele bodem en AL-KO chassis weer helemaal bij de tijd. 


De Carthago C-Compactline blijft leverbaar met de bekende indelingen. De I 138 met dwarsbed van slechts 6,40m lengte en de I 141 LE met enkele bedden van slechts 6,60m. Wie kiest voor enkele bedden in een maatje groter heeft de keuze tussen de I 143 LE en I 144 LE van beide nét géén 7 meter. Ook voor de Queensbed-liefhebbers is er een model, namelijk de I 144 QB van gelijke lengte. De vanaf-prijzen zijn binnenkort bekend. Eveneens treft u bij ons binnenkort de nieuwe modellen C-Compactline. Ze hebben wij onder andere een nieuwe Carthago C-Compactline I 141 LE onderweg. Onderstaand treft u de eerste beelden van het nieuwe modeljaar 2020.


CARTHAGO C-COMPACTLINE I 144 QBCARTHAGO C-COMPACTLINE I 143 LECARTHAGO C-COMPACTLINE I 141 LEKnaus BoxStar XL: De eerste vierpersoons buscamper zonder concessies!

Posted by Linders Kampeerauto's on June 4, 2019 at 8:25 AM


Knaus komt in modeljaar 2020 met een extra uitbreiding op het recent vernieuwde gamma BoxStar buscampers. De nieuwe BoxStar XL-modellen moeten het gamma uitbreiden met twee nieuwe modellen met een verhoogd dak. In tegenstelling tot de meeste hoge buscampers, gebaseerd op Fiat Ducato bestelbus in hoogtevariant 3, heeft Knaus een compleet zelf ontwikkeld dak. Hierdoor weet men veel meer ruimte in dezelfde voertuighoogte te creëren. Niet alleen meet hoofdruimte, maar ook opbergruimte en zelfs een volwaardig extra bed met optimaal comfort. Vanaf nu kunnen ook vrienden, familie, of eigenlijk iedereen mee op stap… de Knaus BoxStar XL is de eerste vierpersoons buscamper zonder concessies!


Het dak is verwaardigd uit hagelwerend en vormvast GFK. Optioneel is deze uit te breiden met een SkyRoof panoramadakraam. De hoogte van de BoxStar XL bedraagt 308cm en de stahoogte maar liefst 238cm. De nieuwe Knaus BoxStar XL is leverbaar in twee uitvoering gebaseerd op de reeds bestaande BoxStar 600 Street (dwarsbed, 599cm) en de BoxStar 600 Lifetime (enkele bedden, 599cm). De prijzen van de BoxStar XL 600 Street en 600 Lifetime zijn nog niet bekend.


Binnenkort meer informatie Carthago & Knaus modeljaar 2020!

Posted by Linders Kampeerauto's on June 4, 2019 at 7:15 AM


Als eerste op de hoogte zijn van alle nieuws rondom de nieuwe modellen van modeljaar 2020? Binnenkort leest u alles over de nieuwe 2020 Carthago en Knaus campers op onze website. Zo introduceerd Knaus een compleet nieuwe integraal camper en komt Carthago met een nieuwe 'ster' in hun gamma... Wist u dat u zich ook kunt aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Carthago C-Compactline wederom 'Camper van het Jaar 2019' in zijn segment!

Posted by Linders Kampeerauto's on January 30, 2019 at 11:05 AM


Werd de Knaus Van Ti Plus semi-integraal enkele weken terug nog volgens de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) nog uitgeroepen tot 'Camper van het Jaar'... ondertussen waren de ogen vol spanning gericht op Europa's grootste 'Camper van het Jaar' verkiezen, georganiseerd door het Duitse camperblad 'Promobil'. Deze grootste en belangrijkste verkiezing kent niet één winnaar, maar heeft het campersegment (begrijpelijk) verdeeld in meerdere categoriën. Zo maakt men onderscheid tussen buscampers, alkoven, semi-integralen, integralen en liners. De eerste vier categorien zijn dan ook nog onderverdeeld in een verkiezing in het 'hogere segment' en 'midden segement'. 


In de categorie "Integralen tot €92.000,-" (middensegment) is de Carthago C-Compactline wederom uitgeroepen tot 'Camper van het Jaar 2019'. In 2018 kreeg de alles-kunner van Carthago al dezelfde eervolle vermelding, en dat is bij deze verkiezing redelijk uniek. Daanaast werd de C-Compactline in 2018 óók door bovengenoemde NKC verkiezing in Nederland verkozen tot 'Camper van het Jaar 2018' en stond hij ook in 2017 op het podium in deze categorie. Kortom, een duidelijke bevestiging van wat veel C-Compactline eigenaren al wisten... de Carthago C-Compactline is een unicum in zijn segment. Een compacte, superlichtgewicht integraal met hoogwaardig afwerkingsniveau, doordachte indelingen, standaard AL-KO chassis, klimaatiserende dubbele bodem en maximale beladingsmogelijkheden. Met de nieuwe C-Compactline I 141 LE beidt Carthago vanaf heden tevens een integraal met enkele bedden onder de 6,7-meter lengte aan. De nieuwe C-Compactline I 141 LE is vanaf heden te bewonderen in onze showroom en ook een tweede demonstratiemodel is naar onder onderweg!
In de categorie "Integralen vanaf €92.000,-" (hogere segment), vinden we óók een Carthago. Zoals laatste jaren staat ook de Carthago Chic C-Line wederom op het podium, dit jaar op de 3e plaats. 


In de speciale verkiezingscategorie 'Basisvoertuigen' is (een beetje zoals verwacht) wederom de Fiat Ducato verkozen tot beste camperchassis. Dit dankzij de gunstige prijsstelling van het Italiaans basisvoertuig, maar ook de doordachte chassisvarianten zoals het af-fabriek verlaagd- breedspoorchassis en het feit dat de Ducato de enige bestelbus is waarbij vanaf de tekentafel rekening is gehouden met de camperbranche. Dat ziet men terug in de bewegingsvrijheid in de cabine, door de de brede opstelling, zodat ook het draaien van de pilotenstoelen een stuk gemakkelijk gaat van bij veel andere merken. In 2019 verwachten wij de nieuwere generatie EURO6-motoren welke voorzien zullen zijn van AdBlue (uitstootreductie) en tevens de langverwachte vol-automatische versnellingsbak! Met de nieuwe versnellingsbak gaat Fiat ook op dit vlak de concurrentie aan met Mercedes-Benz, Volkswagen en MAN. 


In de subcategoriën 'Chassis & Accessoires' vielen in de diverse categoriën o.a. AL-KO, Dometic, Truma en Oyster in de prijzen. 

NKC Camper van het jaar 2019: Knaus Van Ti Plus 650 MEG

Posted by Linders Kampeerauto's on January 29, 2019 at 10:25 AM


De nieuwe Knaus Van Ti Plus 650 MEG is door leden van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en bezoekers van de Kampeer- & Caravan Jaarbeurs te Utrecht bekroond tot 'Camper van het Jaar 2019' in de categorie semi-integralen. De nieuwe extra smalle semi-integraal op MAN TGE-basis werd geroemd voor zijn doordachte design (een schuin geplaatst interieur zorgt voor een nog ruimtelijkere beleving) en zijn bijzondere rij-eigenschappen. De Knaus Van Ti Plus is leverbaar met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. Daarnaast speelde de wintervastheid van deze camper een rol in het bekroning tot 'Camper van het Jaar 2019'. Momenteel is de Van Ti Plus leverbaar als 650 MEG-indeling met enkele bedden van 7-meter lengte. Spoedig volgt ook een uniek 700 MF-variant met ruime zitgroep en Fransbed van zo'n 7,5-meter lengte. Ontdek meer over de Knaus Van Ti Plus op onze website.


Niet alleen de Knaus Van Ti Plus viel in de prijzen, bij Europa's belangrijkste camperverkiezing van ProMobil werd de Knaus L!VE Traveller alkoof uitgeroepen tot 2e plaats als "camper van het jaar in de categorie:  'Alkoven onder €62.000,-'*". De L!VE Traveller biedt ongekend veel ruimte tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is daarom ook ideaal als gezinscamper. Ook diverse Carthago campers vielen bij deze verkiezing in de prijzen. 
Camper schorsen vanaf 2019 tegen gunstiger tarief

Posted by Linders Kampeerauto's on January 15, 2019 at 8:25 AM


Wie zijn camper voor enige tijd niet gebruikte kan zijn camper bij de RDW schorsen. Tijdens de schorsing hoeft men geen wegenbelasting te betalen en kan ook de verzekering worden stopgezet. Per 1 januari 2019 worden de regels omtrent schorsen soepeler. Wie voorheen binnen 365 dagen zijn camper wederom schorste betaalde het verhoogde tarief van €120,- in plaats van het gebruiktelijk €73,-. Dit was met name erg lastig voor mensen welke de camper op een vaste datum elk jaar wilde schorsen. In plaats van de camper elk jaar (bijvoorbeeld) 1 november te schorsen, deed men er beter aan deze datum elk jaar 1 dag te verlaten (dus na 366 dagen i.p.v. 365). Deze regeling vervalt echter per 1 januari. Vanaf heden mag men een camper meermaals per jaar schorsen tegen hetzelfde tarief. Voor camper ouder dan 15 jaar blijft het gereduceerde tarief van €24,- gelden. 


Ook is het mogelijk om vanaf heden uw camper direct voor 2 of 3 jaar te schorsen, zodat de schorsing niet na een 1 jaar automatisch vervalt. Of nog beter... schors de camper niet en ga er lekker het hele jaar door mee op pad, want ook buiten het seizoen is er nog genoeg leuks te beleven met de camper! 
Rss_feed