Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws


view:  full / summary

Op vakantie met 4 wielen en 4 poten: Onderweg met de Knaus L!VE Wave 650 MG

Posted by Linders Kampeerauto's on December 5, 2018 at 8:10 AM


Manuel Stanuschewski en zijn hond Cassie zijn een goed gerepeteerd team. Ze houden van reizen en iets nieuws ontdekken. De zomerrit naar Zwitserland en Kroatië omvatte een nieuw teamlid: de KNAUS L!VE WAVE.


Drie grote passies bepalen het leven van Manuel Stanuschewski: zijn hond Cassie, fotografie en reizen. Als lay-outredacteur werkt hij in München en grijpt hij elke gelegenheid aan om nieuwe avonturen te beginnen. Altijd aan zijn zijde: zijn viervoetige metgezel. Helaas is dat soms beperkt, omdat Cassies natte neus niet welkom is in alle vakantie-accommodaties. Hoe goed dat de twee zich er deze keer geen zorgen over hoefden te maken. Met de L! VE WAVE konden ze genieten van een onbeperkte vrijheid van reizen en verblijven waar ze maar wilden. We ontmoetten Manuel Stanuschewski na zijn reis en kregen geweldige inzichten in de reis op vier wielen en poten.KNAUS: Wat was het reisplan voor de zomer?Manuel Stanuschewski: Ik dacht er maar een paar dagen over om van de natuur en het berglandschap in Zwitserland te genieten en daarna naar de zee naar Kroatië te gaan. Ik hou ervan buiten en actief te zijn. En gelukkig doet Cassie alles met enthousiasme. Dankzij de L!VE WAVE is een relatief gewone vakantie een onvergetelijke roadtrip geworden.


KNAUS: Wat vond je het leukste aan de KNAUS L! VE WAVE?We hadden ongelooflijk veel ruimte en hoefden ons geen zorgen te maken over de accommodaties op vaste locaties. We hadden altijd alles bij ons en konden precies doen wat we wilden. De L!VE WAVE is super uitgerust en Cassie en ik voelden ons meteen thuis. Ondanks de enorme hoeveelheid ruimte binnenin, is het voertuig aan de buitenkant verrassend compact, zodat zelfs ik als camper-newbie het gemakkelijk kon behapstukken. Alleen de eerste keer achteruit rangeren had ik een klein beetje moeite mee. De vriendelijke passant was gelukkig behulpzaam en toen ging alles erg gemakkelijk. Als je het eenmaal snapt, is dat geen obstakel meer...

 

"Dankzij de L!VE WAVE is een relatief gewone vakantie een onvergetelijke roadtrip geworden."

 


 

KNAUS: Vertel ons iets over Zwitserland!

 

Van Jandelsbrunn ging het voor ons in het Appenzell-land, waar we direct voor de eerste wandeling vertrokken. Na een goede vijf uur rijden was Cassie blij met de activiteit en kon ik genieten van de prachtige natuur. Op de Ebenalp keken we naar paragliders en versterkten we onszelf een beetje. De afdaling bracht ons vervolgens naar de Seealpsee, waar er niet te stoppen was. De koele regen kwam bij ons beiden als geroepen. Toen gingen we naar een camping in Gonten. Er kwam toen voor het eerst iets uit de camperkeuken, wat verrassend prima werkte. Toen ik volledig uitgeput maar voldaan in het zachte bed viel, wist ik dat slapen de volgende twee weken prima zou zijn.
De volgende ochtend zijn we doorgereden naar het Berner Oberland. Na twee en een half uur kwamen we aan in Lauterbrunnen. De "Valley of 72 Waterfalls" is adembenemend mooi - de hemel op aarde. Geen wonder dat mijn vrienden zich hier hebben gevestigd. Met hen konden we onze KNAUS L! VE WAVE parkeren voor de komende drie dagen, waarin we de vallei en de omliggende bergen verkenden. 


KNAUS: Dat klinkt als een echte actieve vakantie. Wat vindt u (en Cassie) het leukste aan uw wandelingen?

 

Het is geweldig om de natuur alleen te ontdekken. Ik ben dol op het vastleggen van de speciale functies met mijn camera. Even diep ademhalen en kijken hoe Cassie geniet van het dolblij-leven als hond. We houden er erg van om actief te zijn - op een heel andere manier. Cassie houdt ook van het water en is super blij met een rondje Stand Up Paddling.

 

KNAUS: Ze houdt van water?

 

Ja, Cassie is een echte waterliefhebber. Zodra ze een meer of de zee ziet, is ze enthausiast. Daarom zijn we na de drie dagen in Lauterbrunnen naar Ringgenberg gereden. Daar hadden we een parkeerplaats direct aan de oevers van het meer van Brienz, elke dag drie tot vier keer op het water en genoten van onze "campervakantie". 


KNAUS: En toen ging het rechtstreeks naar Kroatië?

 

Niet helemaal. We zijn eerst terug naar München om mijn moeder op te halen. De L! VEWAVE biedt zoveel ruimte dat we gemakkelijk rond de drie kunnen zijn en iedereen zijn vrijheid heeft. Mijn moeder is van oorspring Kroatiër en keek er erg naar uit om deze reis met ons te maken. 


KNAUS: Wat was het plan voor Kroatië? Was er iemand?

 

Er was één doel: Medulin in Istrië. Dat was alles. Na de actieve wandelweek in Zwitserland wilden we het rustig aan doen, bij de zee liggen en ontspannen. Ik had onder andere mijn hangmat ingepakt, wat ook geweldig was met Cassie. En natuurlijk ontbrak de stand-up paddle niet. Bij zonsopkomst en zonsondergang ben ik regelmatig met Cassie op zee.

 


"De camperplaats was van de eerste tot de laatste seconde als ons huis en het was gewoon geweldig om deze onbeperkte vrijheid te ervaren."

 


 

KNAUS: Hoe vond je moeder de L!VE WAVE?

 

Mijn moeder kookt altijd al graag en ze werd helemaal vertrouwd met de keuken in de L!VE WAVE. Ze heeft elke dag lokale gerechten bereid. Van Cevapcici tot Lepinje heeft ze gekookt en genoten van het camperleven. We hadden haar fiets bij ons, zodat ze rond kon fietsen terwijl ik aan het peddelen was. En natuurlijk was ze net zo enthousiast als ik over de comfortabele bedden. 


KNAUS: Het hoogtepunt in Kroatië ...?

 

Dat was beslist de voetbal halve-finale van Kroatië tegen Engeland. Toen gingen we naar in Pula, tussen het publiek. De hele stad was vol met mensen en het was een geweldige sfeer. Helaas hadden we maar twee dagen in Kroatië voordat we terug moesten gaan. Dat was heel moeilijk voor mij, omdat het zo'n geweldige vakantie was en we ons zo comfortabel voelden. 


KNAUS: Reislust of heimwee? Wat overheerst?

 

Na deze roadtrip, duidelijk reislust. Ik had graag de L!VE WAVE willen houden en de hele zomer door heel Europa gereisd. De camper was als ons huis van de eerste tot de laatste seconde en het was gewoon geweldig om deze onbeperkte vrijheid te ervaren. Vooral in Zwitserland heb ik genoten van spontaan naar een camping gaan en altijd wakker worden op de mooiste plekken en in slaap vallen. Dit is niet het geval bij vakantiehuizen en hotels, omdat je altijd vooraf moet plannen en boeken. Dus ik ben zeker besmet met het campervirus.


Ontdek de nieuwe https://www.linderskampeerautos.com/knaus-l-ve-ti" target="_blank" rel="nofollow">Knaus L!VE Wave nu op onze website. 


Beursacties Knaus tijdens Caravan Salon 2018!

Posted by Linders Kampeerauto's on August 22, 2018 at 3:25 PMTijdens de Caravan Salon te Düsseldorf profiteert u bij aanschaf van een nieuwe Knaus camper van modeljaar 2019 van diverse beursacties. Zo kunt u kiezen uit een fikse korting bij een eventuele Dometic FreshJet B 2200 opbouwairconditioning of een hoog kortingsbedrag op het Fiat Pakket. Zo is er voor ieder iets wils!


Buscampers
  • Bij de buscampers kunt u kiezen uit een opbouwairconditioning (FreshJet B 1700) voor slechts €750,- meerprijs (normaal €2.199,-, korting €1.449,-)
  • Wie niet kiest voor de opbouwairco krijgt het Fiat Pakket voor slechts €1.278,- meerprijs (normaal €2.491,-, korting €1.213,-)
Uitgesloten zijn: Knaus BoxDrive, Actiemodellen, Modeljaren anders dan 2019, Voorraadmodellen

Semi-integralen & Alkoven
  • Bij de semi-integralen en alkoven heeft u de keuze uit een opbouwairconditioning (FreshJet B 2200) voor slechts €990,- (normaal €2.186,-, korting €1.436,-) of....
  • Het Fiat Pakket II voor €1.463,- (normaal €2.653,-, korting €1.220,-)
Uitgesloten zijn: Actiemodellen (o.a. Platinum Selection, LIVE Selection), Van Ti Plus, Modeljaren anders dan 2019, Voorraadmodellen


Integralen

  • Bij de integralen kunt u kiezen uit een opbouwairconditioning (FreshJet B 2200) voor slechts €990,- meerprijs (normaal €2.186,-, korting €1.436,-)
  • Wie niet kiest voor de opbouwairco krijgt het Fiat Pakket I voor slechts €1.427,- meerprijs (normaal €2.540,-, korting €1.113,-)

Uitgesloten zijn: Actiemodellen (o.a. Platinum Selection, LIVE Selection), Sun I, Modeljaren anders dan 2019, VoorraadmodellenUiteraard zijn wij aanwezig op de Caravan Salon te Düsseldorf op zowel de stands van Knaus als Carthago.
Zeker weten dat wij uitgebreid de tijd voor u kunnen nemen om e.e.a. te bespreken en te bekijken? Maak dan vooraf een afspraak!

Knaus buscamper best-seller 'BoxStar' vernieuwd!

Posted by Linders Kampeerauto's on August 22, 2018 at 5:00 AMKnaus is marktleider op het gebied van de compactere buscampers. De best-seller uit dit segment, de https://www.linderskampeerautos.com/knaus-boxstar" target="_blank" rel="nofollow">Knaus BoxStar, is voor modeljaar 2019 compleet vernieuwd! Uit de buitenkant vinden we een nieuwe striping en optioneel luxe Knaus lichtmetalen velgen. In het interieur valt het nieuwe houtdesign op. De frissere en lichtere kleuren met de beter weggewerkte LED-verlichting geven een moderne geheel aan deze buscampers. Bij de nieuwe indelingen heeft Knaus de buscamper nog praktischer weten in te delen. Dit zorgt niet alleen voor meer bruikbare ruimte, maar ook voor een betere gewichtsverdeling en wegligging. Ook zijn de isolatiematerialen verbeterd en is de isolatiewaarde van de vloer beterend ondanks dat de binnenlaag lager wordt (en daardoor meer sta-hoogte creëert). Daarnaast zijn er nog tal van andere vernuftigheden doorgevoerd. Zo is de tafelpoot komen te vervallen wat het zitgemak nog meer verbeterd. Ook is de badkamer in detail verbeterd. Zo is er nu meer opbergruimte en is de beenruimte op het toilet vergroot. De huidige '2Be'-modellen (met dressoirkast i.p.v. halve dinette) komen in modeljaar 2019 te vervallen. Evenals de prijsgunstige 'BoxLife'-serie, waar naar verwachting in de loop van volgend jaar een opvolger van wordt verwacht. De nieuwe 'BoxLife'-serie zal een interieur krijgen gelijkwaardig aan de gunstigere L!VE-serie opbouwcampers van het merk Knaus. Daarnaast zal de 'BoxLife' in tegenstelling tot de 'BoxStar' niet voorzien worden van een Truma Combi, maar een dieselverwarming. Door toepassing van deze verwarming is er nog meer ruimte achterin beschikbaar, wat de nieuwe BoxLife tot een prijsgunstige buscamper moet maken met extreem veel opbergmogelijkheden achterin (voor bijvoorbeeld fietsen/motoren). De nieuwe 'BoxStar' is te bewonderen op de Caravan Salon te Düsseldorf, waar ook de andere Knaus buscampers zullen staan. De 'BoxLife'-serie laat nog even op zich wachten. 
Dit is de nieuwe Carthago Chic C-Line 2019!

Posted by Linders Kampeerauto's on August 1, 2018 at 8:55 AMDe Carthago Chic C-Line is voor modeljaar 2019 weer eens goed onder de loep genomen en heeft een aantal grondige doorontwikkelingen ondergaan. Allereerst heeft het exterieur een opfrisbeurt gekregen. Het Carthago-logo op de zijkant krijgt een iets modernere uitstraling en het gouden lijntje in de striping van de zijwand is iets breder geworden, maar de belangrijkste wijziging vinden we aan de achterzijde. De huidige Chic C-Line had 4 grote kunststof kappen op de achterwand, wat er voor zorgde dat eventuele kleine schades gemakkelijk te herstellen waren. Echter zorgde deze kappen voor relatief veel lengte welke men niet in het interieur kon benutten. Om in dezelfde voertuiglengte toch meer binnenruimte te creëren en de camper een wat moderene achtersteven te geven heeft Carthago voor de Chic C-Line een compleet nieuwe GFK-achterwand vormgegeven. Hiermee smoelt de achterkant net zo mooi als het stoere en elegante voorfront. Deze nieuwe GFK achterwand heeft een nog betere isolatie en zorgt voor 13cm meer binnenruimte. Ook de garages zijn nog iets breder geworden dan voorheen. 
Ook het interieur is verder verbeterd. Belangrijkste wijziging daar is het houtdecor. De Chic C-Line wordt leverbaar in 3 interieurstijlen… als standaard is het “Linea Classica” voorzien. Dit houtdecor is geïnspireerd op het bestaande “Turijn”, maar is voorzien van wat extra uitstraling door o.a. een subtiel chromen lijn op de kastfronten. Voor wie een wat moderne uitstraling wil is er het “Linea Moderna” (zie foto). Een iets lichtere/grijzere houtsoort met nerf in horizontale richting (i.p.v. verticaal) voor een nog ruimtelijkere beleving. De kastfronten bestaan hierbij uit half houtdecor en half hoogglans ivoor-wit kastfrontdesign (m.u.v. bij achterbed). Wie op zoek is naar een iets exclusievere en elegantere uitstraling bijft het “Superior” interieur optioneel beschikbaar.
Verdere interieurwijzigingen bevinden zich in de details. Het uitstekende zitvlak van de L-zit is ooit ontworpen om hen wie ’s-Avonds lekker languit op de bank TV wilt kijken wat extra ligvlak te geven. De doorgang tussen de L-zit en de zij-zit werd hierdoor wel kleiner dan bij bijvoorbeeld de C-Tourer modellen. Vanaf volgend modeljaar kan men kiezen of men een ronde zij-afwerking (met meer ligvlak) wilt hebben, of dat men een bredere doorgang verkiest zoals bij de C-Tourer modellen. Ook word het zitvlak van het zijbankje 3cm ingekort en de tafel kan iets verder naar de L-zit toegeschoven worden voor een nog betere doorgang. Carthago biedt beide mogelijkheden kosteloos aan. In de cabine vinden we een nieuwe ombouw om het bestaande Fiat-dashboard. De nieuwe ombouw is wat ronder van vormgeving en geeft een iets luxere uitstraling. Aan beide zijden zijn nu bekerhouders voorzien en in een later stadium komen er ook lederafwerkingen van het dashboard beschikbaar. 
Ook de TV’s zijn wederom vergroot qua inch-maat. Zo vinden we in de half-integralen nu 24” TV’s i.p.v. 19”. De integralen krijgen nu 32” TV’s mogelijkheid en bij de XL-modellen heeft men zelfs de inch-maat weten te vergroten naar 40”. In de keuken heeft men het schappenrek links van de keuken iets verder vergroot en mooier afgewerkt bij de modellen 4.2 en 4.8. Het hefbed krijgt aan de onderzijde ook een mooier geïntegreerd design. De bovenkosten lopen nu mooi in één lijn door wat het geheel beter integreerde. Ook zijn de geïntegreerde zonnekleppen iets beter vormgegeven en is de verlichting onder het hefbed geoptimaliseerd. De modellen met Queensbed krijgen nu een grote garagedeur aan de bestuurderszijde erbij (bij alle andere modellen was dit al het geval). Ook wordt het nieuwe Truma iNet-systeem (smartphone bediening) aan de optielijst toegevoegd. De Superior-modellen van de Chic C-Line krijgen vanaf modeljaar 2019 standaard 16” lichtmetalen velgen meegeleverd.


Ook de dubbele bodem is verder doorontwikkeld. Met name het zijluik achter de opbouwdeur is flink vergroot (m.u.v. 4.2 en XL-modellen). Bij de XL-modellen wordt de toegang tot de dubbele modellen bij de lange zijbank vergemakkelijkt (gelijk aan de Chic E-Line). Alle nieuwe modellen zijn daarnaast voorzien van het nieuwe AL-KO chassis. Hierdoor word de dubbele bodem vergroot tot wel 22cm, onstaat er meer opbergruimte en betere beladings en doorladingsmogelijkheden. Ook is de verlichting in de dubbele bodem verbeterd. 

Enkele indelingen hebben door diverse verbeteringen wat wijzigingen ondergaan. De Chic C-Line I 4.2 is in modeljaar 2019 verder doorontwikkeld en meet nu 6,85cm lengte. Het dwarsbed is aan de bijrijderszijde verder verbreed en is nu vrijwel vierkant. Ook is de kledingkast vergroot. Het achterbed heeft geen raam meer aan de achterzijde maar aan beide zijkanten. De Chic C-Line 4.8 is korter geworden in lengte, namelijk 7,34cm. De enkele bedden zijn desondanks 200cm lang geworden en ook hier is de kledingkast vergroot. Daarnaast komt er een vast schuifdeur voor afsluiting van de slaapkamer en kunnen er dus 4 zones gecreerd worden (woonkamer-keuken/badkamer/slaapkamer). De Chic C-Line I 4.9 word ook iets korter, te weten 7,40m. Ook hier komt er een vaste schuifdeur voor het afsluiten van de slaapkamer. De Chic C-Line 5.0 wordt 7,48cm lang en krijgt een grotere douche (10cm breder). Ook komt hier een wegschuifbare wand welke men voor het voeteneinde van het bed kan trekken. Hiermee maakt men een ruimtelijke afscheiding, maar dient deze tegelijkertijd ook als TV-meubel. Zo maakt men een grote omkleedruimte en een gemakkelijk kijkhoek voor de TV. Bovendien kan men de camper zo in meerdere zones verdelen. De Chic C-Line I 4.9 L is wordt in modeljaar 2019 7,77cm lang en beide enkele bedden worden 200cm in lengte. Bovendien worden beide kledingkasten iets breder. De I 5.0 L word 1cm langer dan de I 4.9 L en ook hier worden de kledingkasten en douche vergroot (douche met 10cm). De Chic C-Line I 5.8 XL Suite word iets korter, namelijk 8,31cm. De zitbank dient u tevens van binnen als doorgang naar de dubbele bodem, verder blijft de indeling ongewijzigd. 

Naast een paar kleine wijzigingen komen er ook 3 compleet nieuwe modellen. Zo komt er een nieuwe Carthago Chic C-Line I 5.3 FF. De lijkt erg op de I 5.0 L, maar heeft een voorin een kleinere zitgroep met een dwarsgeplaatste dinette en ene keuken welke tussen een hoekkeuken en lengte keuken in zit. Hierdoor ontstaat een zeer ruimtelijke beleving en veel loopruimte voor de keuken. Ook de cabine is gemakkelijker te bereiken dan ooit. Ook hierin treffen we de verschuifbare TV-wand zoals bij de nieuwe I 5.0.
Daarnaast komen er 2 nieuwe XL-modellen, namelijk de Chic C-Line I 5.9 XL LE (vervanger dan de 5.5 XL) en de Chic C-Line I 6.2 XL QB (vervanger van de 5.8 XL). Deze nieuwe campers van net boven de 8-meter krijgen een heuse Wellness-badkamer (zoals de nieuwe Chic E-Line en S-Plus modellen). Grootste vernieuwing bij deze modellen ten opzichte van de bestaande reeks is de grootse badkamer. Deze is compleet nieuw ontwikkeld met een open ruimte en separate wasbak/lavabo en separate toiletruimte. Daarnaast is er een zeer ruime separate douchecabine en een hoge kledingkast aan de bijrijderszijde. Zowel aan de voor- en achterzijde van de badkamer is er een grote afsluitbare schuifdeur met grote passpiegel. In de toiletruimte is een grote designradiator aanwezig aangesloten op de (standaard aanwezige) ALDE vloeistofverwarming. Deze is als aanvulling op de bestaande vloeistofverwarming in de vloer. Als kers op de taart is de badkamer voorzien van een grote apothekerskast. Verdere wijzigingen beperken zich tot de kleine details. Zo krijgen de hoge kledingkasten een led-strip als binnenverlichting. Worden de scharnieren van de vloerluiken verbeterd. Het gehele verlichtingsplan wordt onder de loep genomen. Ook komt er een nieuw optiepakket om de camper te voorzien van meer stopcontacten en wordt de DAB+ antenne standaard geïntegreerde in de radio en navigatiesytemen. De optie tot een magnetron vervalt, de optie tot een gasoven of grill blijft voorlopig bestaan. Ook de Chic C-Line is in modeljaar 2019 weer lichter geworden qua gewicht. Individuele gewichten zijn nog niet bekend maar Carthago heeft gemiddeld zo’n 60kg per Carthago aan gewicht weten te besparen.


MEER INFORMATIE TREFT U SPOEDIG OP ONZE SPECIALE CARTHAGO CHIC C-LINE PAGINA


Onderstaand treft u spoedig de eerste beelden van de nieuwe 2019 modellen:


Carthago Chic C-Line I 6.2 QB XL

Carthago Chic C-Line I 5.9 LE XL

Carthago Chic C-Line I 5.0 QB Suite

Carthago Chic C-Line I 5.0 QB L Superior

Carthago Chic C-Line I 4.9


Carthago Chic C-Line I 4.9 L LE Superior

Carthago Chic C-Line I 4.8 LE


Knaus L!VE-serie met nieuwe 650 MF indelingen en "L!VE Selection"-actiemodel

Posted by Linders Kampeerauto's on July 4, 2018 at 8:05 AM


In 2018 introduceerde Knaus een nieuwe moderne en gunstig geprijsde serie semi-integralen, namelijke de L!VE-sreeks met de L!VE Ti als semi-integraal en de L!VE Wave als semi-integraal met hefbed. De L!VE modellen blijven in modeljaar 2019 vrijwel ongewijzigd, wél komt er bij de L!VE Ti een nieuwe indeling bij, namelijk de 650 MF. Deze indelingen kennen we ook al uit de luxere Sky Ti en Sun Ti serie en biedt een indeling met een Fransbed in 7 meter lengte. Dezelfde indeling komen we vanaf modeljaar 2019 óók tegen als L!VE Wave met hefbed. Daarnaast krijgt de L!VE-serie de nieuwe Knaus Comfort-opbouwdeur. Bij de Knaus L!VE Traveller alkoofmodellen blijft het gamma (op de opbouwdeur na) ongewijzigd. 

Om het succesvolle eerste jaar, met name van de L!VE Ti in de Nederlandse markt, te vieren komt Knaus met een exclusief voor de Nederlandse markt ontwikkeld actiemodel passend bij de wensen van de Nederlandse koper. De Knaus "L!VE Selection" op basis van de Knaus L!VE Ti 650 MEG en de splinternieuwe Knaus L!VE Ti 650 MF biedt alles wat men wens in een camper met een korting van bijna €10.000,-... zo zijn beide actiemodellen standaard al voorzien van dubbele airco (zowel op cabine als opbouw!), lichtmetalen velgen, LED dagrijverlichting, navigatiesysteem, achteruitrijcamera, luifel, panoramadakraam cabine, dubbele garagedeuren (alleen 650 MEG), luxe Seitz S7 ramen en nog veel meer... Wie wilt profiteren van de gunstige Knaus L!VE Ti "L!VE Selection"-modellen en tijdig in 2019 al op pad met uw nieuwe aanwinst? Wacht dan niet te lang, want er is slechts een beperkte productiecappacteit voorzien van voor deze modellen. Meer informatie treft u bij het overzicht van onze actiemodellen....Meer informatie over de nieuwe L!VE Ti, LIVE Wave en L!VE Traveller in modeljaar 2019 treft u binnenkort op onze website.


Knaus L!VE Ti 650 MEG
Knaus L!VE Ti 650 MF
Knaus L!VE Traveller 650 DG
Knaus L!VE Wave 650 MFKnaus L!VE Wave 650 MG


Knaus L!VE Wave 650 MXKnaus L!VE Ti 700 MEG

De nieuwe Carthago C-Tourer I met nieuwe '141'-indeling...

Posted by Linders Kampeerauto's on June 29, 2018 at 4:25 AMGeheel gerestyelde C-Tourer integraal

Carthago introduceert in modeljaar 2019 een compleet gerestylede C-Tourer, althans de integraal variant van de C-Tourer serie. De C-Tourer I wordt vanaf volgend modeljaar compleet in het ‘Carthago wit’-uitgevoerd (i.p.v. de grijze zijwanden zoals we deze al sinds 2012 kennen. Daarnaast is er een andere grill met chromen spijlen, zoals we deze al kennen uit de luxere Chic C-Line, echter zijn de bij de C-Tourer I horizontaal geplaatst. De C-Tourer T (semi-integralen) blijven qua exterieur vrijwel ongewijzigd. Wél krijgen zowel de C-Tourer T als I een iets andere Carthago logo op de zijwand met een grote grijze “C” als opschrift.


Drie interieurstylen: Epic, Brillantesche & Casablanca

Ook bij de C-Tourer word het “Epic”-interieur met witte accenten vanaf modeljaar 2019 standaard. Wie toch het wat behoudenere houtdesign (“Brillantesche” ) verkiest kan hier (tegen meerprijs) optioneel nog voor kiezen. Door de toenemende vraag naar lichtere interieurs levert Carthago nu optioneel het “Casablanca” interieurdesign. Het “Casablanca” heeft net als het “Epic” vele witte accenten in het interieur, maar het overige houtwerk (m.u.v. de vloer) is nóg een tint lichter qua design, wat zorgt voor een zeer ruim optisch effect. Voor wie het Ook zijn de TV’s iets vergroot naar 24” bij de indelingen T 142, 148, 149 en 150. Wie kiest voor een integraal met hefbed krijgt vanaf 2019 onderkasten onder het hefbed welke geheel doorlopen in de andere bovenkasten zodat alle bovenkasten meer met elkaar integreren. Daarnaast is ook het lichtschema van het interieur aangepakt, waardoor er beter met het lichtbeeld van de verlichting word omgesprongen en er overal 200 tot 300 lumen beschikbaar is. De hoge kledingkasten krijgen vanaf nu een LED-strip voor optimale belichting. Ook zijn de 230V stopcontacten wat beter verdeeld en eventuele uit te breiden met een speciaal “stopcontacten-pakket”. Daarnaast is het nu ook mogelijk om de modellen met smalle koelkasten (145l) uit te voeren met gasoven. Dit kan door het toepassen van een SlimTec (met gasoven boven de vriezer) of door het toepassen van een oven in het keukenblok voor de modellen waarbij de Slimtower koelkast niet lager geplaatst kan worden.
Wederom de strijd aan gegaan met de kilo’s

Carthago heeft ook weer flink meten, gewogen en overwogen om de nodige kilo’s te besparen. Dit resulteert dat de Carthago zo’n 60kg lichter is dan zijn voorganger. Exacte gewichtsgegevens worden later bekend gemaakt.


Vanaf modeljaar 2019 alleen nog maar AL-KO chassis bij Carthago

Carthago voorzag al ruim 90% van zijn campers standaard van een AL-KO chassis, alleen de compacte C-Tourer semi-integralen konden soms optioneel nog AL-KO chassis besteld worden i.p.v. het standaard Fiat-chassis wat deze meegeleverd kregen. Het nieuwe AL-KO chassis is vanaf volgend jaar op alle Fiat-gebaseerde Carthago’s standaard. Dus ook alle C-Tourer T semi-integralen. Hiermeer voldoen ook de compactste Carthago’s aan de perfecte rij-eigenschappen en superieure gewichtsbesparing. Hierdoor zijn ook alle C-Tourer standaard 2,89cm hoog i.p.v. de 2,94cm wat sommige modellen nog waren.


Nog hoger zelfstandigheidsniveau & betere dubbele bodem…

Door verdere optimalisatie van de dubbele bodem en het chassis heeft Carthago de zelfstandheidsniveau nog verder weten verhogen. Zo krijgen vrijwel alle modellen 150l schoonwatertanks en 140l vuilwatertanks zoals de integralen evenknieën (mu.v. T 149). Verbeteringen van de dubbele bodem bedragen ondermeer verbeterde sluiting van de vloeiluiken, meer opbergruimte, hogere dubbele bodem (tot 22cm) en betere beladingsmogelijkheden. Alle modellen krijgen nu een grotere opbergruimte links van de opbouwdeur (m.u.v. de H-modellen met lang zijbank). Verdere verbeteringen concentreren zich in wat kleine wijzigingen in optiemogelijkheden.Grootste nieuws: De Nieuwe C-Tourer 141 LE!

Grootste nieuws wellicht aan het C-Tourer front is de nieuwe “141 LE” indeling... een zeer lichtgewichte integraal met enkele bedden van slechts 6,63m lengte! Door het toepassen van enkele handigheden en de nieuwe gecombineerde natte cel weet Carthago een extra compacte indeling met enkele bedden in de markt te zetten zonder grote concessies te doen in de praktische beruikbaarheid. Voorin vinden we de vertrouwde L-zit zoals we deze kennen uit andere Carthago’s met de extra compacte zij-zit zoals we deze al eerder bij het Duitse merk zagen. De lengtekeuken met hoge slim-tower koel-/vriescombinatie is ook typisch Carthago. De grootste winst in lengte wordt behaald uit de kleine zij-zit en de praktische badkamer. Deze grote, gebogen badkamerdeur fungeert tevens als afsluiting tussen de woonkamer/keuken en slaapkamer/badkamer. De douche wordt gecreëerd door een handige klapwand waarbij wasbak en spiegel wegdraaien richting het toilet. Een zelfde systeem kennen wij ook uit de compactere Knaus campers. Wie de slaapkamer afsluit door middel van de deur kan de douchecabine alsnog extra afsluiten door een schuifbare douchewand. Om de privacy te waarborgen is deze wand voorzien van privacyglass. De nieuwe I 141-indeling zal naast C-Tourer uitvoering ook als C-Compactline (de smalle, lichtgewicht Carthago) integraal de markt betreden. De C-Tourer is per direct te bestellen, de extra smalle C-Compactline variant zal over enkele maanden volgen. Wij zullen als een van de eerste dealers de nieuwe Carthago C-Compactline I 141 in onze showroom hebben staan. Het is vooralsnog nog niet bekend of de 141 ook als half-integraal geleverd zal gaan worden.


Meer informatie treft u binnenkort op onze speciale Carthago C-Tourer informatie-pagina.


Onderstaand treft u de eerste beelden van de nieuwe Carthago C-Tourer in modeljaar 2019


Carthago C-Tourer I 148 LE

Carthago C-Tourer I 149 LE
Carthago C-Tourer T 143 LE


Carthago C-Tourer I 141 LE (NIEUW!)
Carthago C-Tourer I 144 QB


Rss_feed