Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws


view:  full / summary

Carthago C-Compactline wederom 'Camper van het Jaar 2019' in zijn segment!

Posted by Linders Kampeerauto's on January 30, 2019 at 11:05 AM


Werd de Knaus Van Ti Plus semi-integraal enkele weken terug nog volgens de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) nog uitgeroepen tot 'Camper van het Jaar'... ondertussen waren de ogen vol spanning gericht op Europa's grootste 'Camper van het Jaar' verkiezen, georganiseerd door het Duitse camperblad 'Promobil'. Deze grootste en belangrijkste verkiezing kent niet één winnaar, maar heeft het campersegment (begrijpelijk) verdeeld in meerdere categoriën. Zo maakt men onderscheid tussen buscampers, alkoven, semi-integralen, integralen en liners. De eerste vier categorien zijn dan ook nog onderverdeeld in een verkiezing in het 'hogere segment' en 'midden segement'. 


In de categorie "Integralen tot €92.000,-" (middensegment) is de Carthago C-Compactline wederom uitgeroepen tot 'Camper van het Jaar 2019'. In 2018 kreeg de alles-kunner van Carthago al dezelfde eervolle vermelding, en dat is bij deze verkiezing redelijk uniek. Daanaast werd de C-Compactline in 2018 óók door bovengenoemde NKC verkiezing in Nederland verkozen tot 'Camper van het Jaar 2018' en stond hij ook in 2017 op het podium in deze categorie. Kortom, een duidelijke bevestiging van wat veel C-Compactline eigenaren al wisten... de Carthago C-Compactline is een unicum in zijn segment. Een compacte, superlichtgewicht integraal met hoogwaardig afwerkingsniveau, doordachte indelingen, standaard AL-KO chassis, klimaatiserende dubbele bodem en maximale beladingsmogelijkheden. Met de nieuwe C-Compactline I 141 LE beidt Carthago vanaf heden tevens een integraal met enkele bedden onder de 6,7-meter lengte aan. De nieuwe C-Compactline I 141 LE is vanaf heden te bewonderen in onze showroom en ook een tweede demonstratiemodel is naar onder onderweg!
In de categorie "Integralen vanaf €92.000,-" (hogere segment), vinden we óók een Carthago. Zoals laatste jaren staat ook de Carthago Chic C-Line wederom op het podium, dit jaar op de 3e plaats. 


In de speciale verkiezingscategorie 'Basisvoertuigen' is (een beetje zoals verwacht) wederom de Fiat Ducato verkozen tot beste camperchassis. Dit dankzij de gunstige prijsstelling van het Italiaans basisvoertuig, maar ook de doordachte chassisvarianten zoals het af-fabriek verlaagd- breedspoorchassis en het feit dat de Ducato de enige bestelbus is waarbij vanaf de tekentafel rekening is gehouden met de camperbranche. Dat ziet men terug in de bewegingsvrijheid in de cabine, door de de brede opstelling, zodat ook het draaien van de pilotenstoelen een stuk gemakkelijk gaat van bij veel andere merken. In 2019 verwachten wij de nieuwere generatie EURO6-motoren welke voorzien zullen zijn van AdBlue (uitstootreductie) en tevens de langverwachte vol-automatische versnellingsbak! Met de nieuwe versnellingsbak gaat Fiat ook op dit vlak de concurrentie aan met Mercedes-Benz, Volkswagen en MAN. 


In de subcategoriën 'Chassis & Accessoires' vielen in de diverse categoriën o.a. AL-KO, Dometic, Truma en Oyster in de prijzen. 

NKC Camper van het jaar 2019: Knaus Van Ti Plus 650 MEG

Posted by Linders Kampeerauto's on January 29, 2019 at 10:25 AM


De nieuwe Knaus Van Ti Plus 650 MEG is door leden van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en bezoekers van de Kampeer- & Caravan Jaarbeurs te Utrecht bekroond tot 'Camper van het Jaar 2019' in de categorie semi-integralen. De nieuwe extra smalle semi-integraal op MAN TGE-basis werd geroemd voor zijn doordachte design (een schuin geplaatst interieur zorgt voor een nog ruimtelijkere beleving) en zijn bijzondere rij-eigenschappen. De Knaus Van Ti Plus is leverbaar met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en vierwielaandrijving. Daarnaast speelde de wintervastheid van deze camper een rol in het bekroning tot 'Camper van het Jaar 2019'. Momenteel is de Van Ti Plus leverbaar als 650 MEG-indeling met enkele bedden van 7-meter lengte. Spoedig volgt ook een uniek 700 MF-variant met ruime zitgroep en Fransbed van zo'n 7,5-meter lengte. Ontdek meer over de Knaus Van Ti Plus op onze website.


Niet alleen de Knaus Van Ti Plus viel in de prijzen, bij Europa's belangrijkste camperverkiezing van ProMobil werd de Knaus L!VE Traveller alkoof uitgeroepen tot 2e plaats als "camper van het jaar in de categorie:  'Alkoven onder €62.000,-'*". De L!VE Traveller biedt ongekend veel ruimte tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is daarom ook ideaal als gezinscamper. Ook diverse Carthago campers vielen bij deze verkiezing in de prijzen. 
Camper schorsen vanaf 2019 tegen gunstiger tarief

Posted by Linders Kampeerauto's on January 15, 2019 at 8:25 AM


Wie zijn camper voor enige tijd niet gebruikte kan zijn camper bij de RDW schorsen. Tijdens de schorsing hoeft men geen wegenbelasting te betalen en kan ook de verzekering worden stopgezet. Per 1 januari 2019 worden de regels omtrent schorsen soepeler. Wie voorheen binnen 365 dagen zijn camper wederom schorste betaalde het verhoogde tarief van €120,- in plaats van het gebruiktelijk €73,-. Dit was met name erg lastig voor mensen welke de camper op een vaste datum elk jaar wilde schorsen. In plaats van de camper elk jaar (bijvoorbeeld) 1 november te schorsen, deed men er beter aan deze datum elk jaar 1 dag te verlaten (dus na 366 dagen i.p.v. 365). Deze regeling vervalt echter per 1 januari. Vanaf heden mag men een camper meermaals per jaar schorsen tegen hetzelfde tarief. Voor camper ouder dan 15 jaar blijft het gereduceerde tarief van €24,- gelden. 


Ook is het mogelijk om vanaf heden uw camper direct voor 2 of 3 jaar te schorsen, zodat de schorsing niet na een 1 jaar automatisch vervalt. Of nog beter... schors de camper niet en ga er lekker het hele jaar door mee op pad, want ook buiten het seizoen is er nog genoeg leuks te beleven met de camper! Carthago Chic E-Line I 50 LE DA Edition 40 Jubileummodel

Posted by Linders Kampeerauto's on January 15, 2019 at 7:30 AM


Carthago introduceerde op de eerste dat van de CMT beurs te Stuttgart het nieuwe jubileummodel "Edition40", waar wat sumiere informatie over liet uitlekken. Het jubileummodel word gebaseerd op basis van de Carthago Chic E-Line I 50 LE DA (tandem-asser). Deze modellen zullen (in zeer beperkte oplage) uit voorraad leverbaar worden, daardoor kunt u al met enkele weken genieten van uw nieuwe Carthago. Naast een luxe standaarduitrusting (zoals de standaard E-Line's) met dubbele bodem, AL-KO chassis, ALDE vloeistofverwarming en 235/185l watertanks profiteert de "Edition40" van een nog veel langere lijst met standaarduitrusting. 


Zo vinden we onderandere de krachtige 2.3 Multi-Jet 180 177pk-sterke EURO6 motor onder de motorkap voorzien van automatische transmissie. Maar ook AL-KO ACS High Performance voorvering, 120l brandstoftank, 5.400kg MTTM upgrade, Silverline exterieur, navigatie met camera, luifel, automatische antenne, omvormer en zelfs de fecaliëntank ontbreken niet aan de standaarduitrusting. 


Bekijk de luxe "Carthago Chic E-Line I 50 LE DA Edition40" nu op onze website! Maar let op, er zijn nog maar een handje vol exemplaren beschikbaar en ook hier geldt, op is op! 


www.linderskampeerautos.com/carthago-edition40
Knaus BoxLife 2019 is het nieuwe ruimtewonder onder de buscampers!

Posted by Linders Kampeerauto's on January 7, 2019 at 7:25 AM


Knaus introduceert op de CMT Stuttgart (vanaf 12 januari 2019) de nieuwe Knaus BoxLife. Waar de vorige generatie BoxLife (vanaf 2015) in de markt werd geïntroduceerd als de extra voordelige instapper onder de buscampers, positioneerd de nieuwe BoxLife zich heel anders in de markt. Waar de meeste buscampers twee grote "blokken" onder het achterbed hebben waar alle voorziening verwerkt zitten, biedt de BoxLife onder het bed veel meer opbergruimte. Dit komt onderandere door het toepassend van een hefbaar achterbed en het vervangen van de Truma Combi voor een dieselkachel. Hiermeer ontstaat een opbergruimte tot circa 2.350 liter! De BoxLife is de buscamper voor actie reizigers welke onderweg zijn met hun surfplanken, sportfietsen, duikflessen en dergelijke. Qua interieur lijkt de BoxLife erg op de overige L!VE-modellen uit het Knaus gamma. In eerste instantie worden er twee modellen geïntroduceerd... namelijk de 600 MQ met dwarsbed van 599cm en de 630 ME met enkele bedden van 636cm. Prijzen worden over enkele weken bekend gemaakt. 


Carthago neemt nieuwe C-Compactline I 141 LE en Actiemodel Chic E-Line mee naar CMT Stuttgart

Posted by Linders Kampeerauto's on January 7, 2019 at 6:45 AM


Dit weekend gaat de op één na grootste camperbeurs van Duitsland van start. Zoals elk jaar is de CMT Stuttgart de laaste 'grote' beurs van het modeljaar. Zo neemt Carthago onderandere de nieuwe Carthago C-Compactline I 141 LE mee. De nieuwe indeling op basis van de extra smalle integraal biedt een ruime indeling met enkele bedden van slechts 664cm lengte. In de andere kant van het spectrum komt Carthago op basis van de grote Chic E-Line integraal met een spectaculair actiemodel ter gelegenheid van het 40 jarig jubileum. De exacte uitvoering van dit actiemodel (en welke indeling het betreft) wordt op de eerste beursdag (12 januari) bekend gemaakt. Ook Knaus neemt de nodige primeurs mee, meer daarover later.


De CMT Stuttgart is van 12 t/m 20 januari. Aanwezige Carthago campers:

 

Carthago C-Compactline I 138 DB

Carthago C-Compactline I 141 LE (PRIMEUR!)

Carthago C-Compactline I 143 LE

Carthago C-Compactline I 144 LE

 

Carthago C-Tourer I 142 DB

Carthago C-Tourer I 144 QB

Carthago C-Tourer I 148 LE

Carthago C-Tourer I 149 LE

 

Carthago C-Tourer T 143 LE

Carthago C-Tourer T 148 LE H

 

Carthago Chic C-Line I 4.2 DB

Carthago Chic C-Line I 4.8 LE

Carthago Chic C-Line I 4.9 LE Superior

Carthago Chic C-Line I 4.9 LE L

Carthago Chic C-Line I 5.0 QB

Carthago Chic C-Line I 5.3 QB SL

 

Carthago Chic C-Line T 4.9 LE

 

Carthago Chic E-Line I 50 LE DA

Carthago Chic E-Line I 51 LE

Carthago Chic E-Line I 51 QB

Carthago Chic E-Line I 61 XL LE

Carthago Chic E-Line ACTIEMODEL (PRIMEUR OP 12 JANUARI)


Carthago Chic S-Plus I 50 LE

Carthago Chic S-Plus I 64 XL QB

 

Carthago Liner-For-Two I 53 ID

Carthago Liner-For-Two I 53 L FD

 

Meer informatie over Carthago modeljaar 2019 kunt u vinden onze website. 


Rss_feed