Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Op vakantie met 4 wielen en 4 poten: Onderweg met de Knaus L!VE Wave 650 MG

Posted by Linders Kampeerauto's on December 5, 2018 at 8:10 AM


Manuel Stanuschewski en zijn hond Cassie zijn een goed gerepeteerd team. Ze houden van reizen en iets nieuws ontdekken. De zomerrit naar Zwitserland en Kroatië omvatte een nieuw teamlid: de KNAUS L!VE WAVE.


Drie grote passies bepalen het leven van Manuel Stanuschewski: zijn hond Cassie, fotografie en reizen. Als lay-outredacteur werkt hij in München en grijpt hij elke gelegenheid aan om nieuwe avonturen te beginnen. Altijd aan zijn zijde: zijn viervoetige metgezel. Helaas is dat soms beperkt, omdat Cassies natte neus niet welkom is in alle vakantie-accommodaties. Hoe goed dat de twee zich er deze keer geen zorgen over hoefden te maken. Met de L! VE WAVE konden ze genieten van een onbeperkte vrijheid van reizen en verblijven waar ze maar wilden. We ontmoetten Manuel Stanuschewski na zijn reis en kregen geweldige inzichten in de reis op vier wielen en poten.KNAUS: Wat was het reisplan voor de zomer?Manuel Stanuschewski: Ik dacht er maar een paar dagen over om van de natuur en het berglandschap in Zwitserland te genieten en daarna naar de zee naar Kroatië te gaan. Ik hou ervan buiten en actief te zijn. En gelukkig doet Cassie alles met enthousiasme. Dankzij de L!VE WAVE is een relatief gewone vakantie een onvergetelijke roadtrip geworden.


KNAUS: Wat vond je het leukste aan de KNAUS L! VE WAVE?We hadden ongelooflijk veel ruimte en hoefden ons geen zorgen te maken over de accommodaties op vaste locaties. We hadden altijd alles bij ons en konden precies doen wat we wilden. De L!VE WAVE is super uitgerust en Cassie en ik voelden ons meteen thuis. Ondanks de enorme hoeveelheid ruimte binnenin, is het voertuig aan de buitenkant verrassend compact, zodat zelfs ik als camper-newbie het gemakkelijk kon behapstukken. Alleen de eerste keer achteruit rangeren had ik een klein beetje moeite mee. De vriendelijke passant was gelukkig behulpzaam en toen ging alles erg gemakkelijk. Als je het eenmaal snapt, is dat geen obstakel meer...

 

"Dankzij de L!VE WAVE is een relatief gewone vakantie een onvergetelijke roadtrip geworden."

 


 

KNAUS: Vertel ons iets over Zwitserland!

 

Van Jandelsbrunn ging het voor ons in het Appenzell-land, waar we direct voor de eerste wandeling vertrokken. Na een goede vijf uur rijden was Cassie blij met de activiteit en kon ik genieten van de prachtige natuur. Op de Ebenalp keken we naar paragliders en versterkten we onszelf een beetje. De afdaling bracht ons vervolgens naar de Seealpsee, waar er niet te stoppen was. De koele regen kwam bij ons beiden als geroepen. Toen gingen we naar een camping in Gonten. Er kwam toen voor het eerst iets uit de camperkeuken, wat verrassend prima werkte. Toen ik volledig uitgeput maar voldaan in het zachte bed viel, wist ik dat slapen de volgende twee weken prima zou zijn.
De volgende ochtend zijn we doorgereden naar het Berner Oberland. Na twee en een half uur kwamen we aan in Lauterbrunnen. De "Valley of 72 Waterfalls" is adembenemend mooi - de hemel op aarde. Geen wonder dat mijn vrienden zich hier hebben gevestigd. Met hen konden we onze KNAUS L! VE WAVE parkeren voor de komende drie dagen, waarin we de vallei en de omliggende bergen verkenden. 


KNAUS: Dat klinkt als een echte actieve vakantie. Wat vindt u (en Cassie) het leukste aan uw wandelingen?

 

Het is geweldig om de natuur alleen te ontdekken. Ik ben dol op het vastleggen van de speciale functies met mijn camera. Even diep ademhalen en kijken hoe Cassie geniet van het dolblij-leven als hond. We houden er erg van om actief te zijn - op een heel andere manier. Cassie houdt ook van het water en is super blij met een rondje Stand Up Paddling.

 

KNAUS: Ze houdt van water?

 

Ja, Cassie is een echte waterliefhebber. Zodra ze een meer of de zee ziet, is ze enthausiast. Daarom zijn we na de drie dagen in Lauterbrunnen naar Ringgenberg gereden. Daar hadden we een parkeerplaats direct aan de oevers van het meer van Brienz, elke dag drie tot vier keer op het water en genoten van onze "campervakantie". 


KNAUS: En toen ging het rechtstreeks naar Kroatië?

 

Niet helemaal. We zijn eerst terug naar München om mijn moeder op te halen. De L! VEWAVE biedt zoveel ruimte dat we gemakkelijk rond de drie kunnen zijn en iedereen zijn vrijheid heeft. Mijn moeder is van oorspring Kroatiër en keek er erg naar uit om deze reis met ons te maken. 


KNAUS: Wat was het plan voor Kroatië? Was er iemand?

 

Er was één doel: Medulin in Istrië. Dat was alles. Na de actieve wandelweek in Zwitserland wilden we het rustig aan doen, bij de zee liggen en ontspannen. Ik had onder andere mijn hangmat ingepakt, wat ook geweldig was met Cassie. En natuurlijk ontbrak de stand-up paddle niet. Bij zonsopkomst en zonsondergang ben ik regelmatig met Cassie op zee.

 


"De camperplaats was van de eerste tot de laatste seconde als ons huis en het was gewoon geweldig om deze onbeperkte vrijheid te ervaren."

 


 

KNAUS: Hoe vond je moeder de L!VE WAVE?

 

Mijn moeder kookt altijd al graag en ze werd helemaal vertrouwd met de keuken in de L!VE WAVE. Ze heeft elke dag lokale gerechten bereid. Van Cevapcici tot Lepinje heeft ze gekookt en genoten van het camperleven. We hadden haar fiets bij ons, zodat ze rond kon fietsen terwijl ik aan het peddelen was. En natuurlijk was ze net zo enthousiast als ik over de comfortabele bedden. 


KNAUS: Het hoogtepunt in Kroatië ...?

 

Dat was beslist de voetbal halve-finale van Kroatië tegen Engeland. Toen gingen we naar in Pula, tussen het publiek. De hele stad was vol met mensen en het was een geweldige sfeer. Helaas hadden we maar twee dagen in Kroatië voordat we terug moesten gaan. Dat was heel moeilijk voor mij, omdat het zo'n geweldige vakantie was en we ons zo comfortabel voelden. 


KNAUS: Reislust of heimwee? Wat overheerst?

 

Na deze roadtrip, duidelijk reislust. Ik had graag de L!VE WAVE willen houden en de hele zomer door heel Europa gereisd. De camper was als ons huis van de eerste tot de laatste seconde en het was gewoon geweldig om deze onbeperkte vrijheid te ervaren. Vooral in Zwitserland heb ik genoten van spontaan naar een camping gaan en altijd wakker worden op de mooiste plekken en in slaap vallen. Dit is niet het geval bij vakantiehuizen en hotels, omdat je altijd vooraf moet plannen en boeken. Dus ik ben zeker besmet met het campervirus.


Ontdek de nieuwe https://www.linderskampeerautos.com/knaus-l-ve-ti" target="_blank" rel="nofollow">Knaus L!VE Wave nu op onze website. 


Categories: None


Comments are disabled.