Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Carthago C-Compactline wederom 'Camper van het Jaar 2019' in zijn segment!

Posted by Linders Kampeerauto's on January 30, 2019 at 11:05 AM


Werd de Knaus Van Ti Plus semi-integraal enkele weken terug nog volgens de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) nog uitgeroepen tot 'Camper van het Jaar'... ondertussen waren de ogen vol spanning gericht op Europa's grootste 'Camper van het Jaar' verkiezen, georganiseerd door het Duitse camperblad 'Promobil'. Deze grootste en belangrijkste verkiezing kent niet één winnaar, maar heeft het campersegment (begrijpelijk) verdeeld in meerdere categoriën. Zo maakt men onderscheid tussen buscampers, alkoven, semi-integralen, integralen en liners. De eerste vier categorien zijn dan ook nog onderverdeeld in een verkiezing in het 'hogere segment' en 'midden segement'. 


In de categorie "Integralen tot €92.000,-" (middensegment) is de Carthago C-Compactline wederom uitgeroepen tot 'Camper van het Jaar 2019'. In 2018 kreeg de alles-kunner van Carthago al dezelfde eervolle vermelding, en dat is bij deze verkiezing redelijk uniek. Daanaast werd de C-Compactline in 2018 óók door bovengenoemde NKC verkiezing in Nederland verkozen tot 'Camper van het Jaar 2018' en stond hij ook in 2017 op het podium in deze categorie. Kortom, een duidelijke bevestiging van wat veel C-Compactline eigenaren al wisten... de Carthago C-Compactline is een unicum in zijn segment. Een compacte, superlichtgewicht integraal met hoogwaardig afwerkingsniveau, doordachte indelingen, standaard AL-KO chassis, klimaatiserende dubbele bodem en maximale beladingsmogelijkheden. Met de nieuwe C-Compactline I 141 LE beidt Carthago vanaf heden tevens een integraal met enkele bedden onder de 6,7-meter lengte aan. De nieuwe C-Compactline I 141 LE is vanaf heden te bewonderen in onze showroom en ook een tweede demonstratiemodel is naar onder onderweg!
In de categorie "Integralen vanaf €92.000,-" (hogere segment), vinden we óók een Carthago. Zoals laatste jaren staat ook de Carthago Chic C-Line wederom op het podium, dit jaar op de 3e plaats. 


In de speciale verkiezingscategorie 'Basisvoertuigen' is (een beetje zoals verwacht) wederom de Fiat Ducato verkozen tot beste camperchassis. Dit dankzij de gunstige prijsstelling van het Italiaans basisvoertuig, maar ook de doordachte chassisvarianten zoals het af-fabriek verlaagd- breedspoorchassis en het feit dat de Ducato de enige bestelbus is waarbij vanaf de tekentafel rekening is gehouden met de camperbranche. Dat ziet men terug in de bewegingsvrijheid in de cabine, door de de brede opstelling, zodat ook het draaien van de pilotenstoelen een stuk gemakkelijk gaat van bij veel andere merken. In 2019 verwachten wij de nieuwere generatie EURO6-motoren welke voorzien zullen zijn van AdBlue (uitstootreductie) en tevens de langverwachte vol-automatische versnellingsbak! Met de nieuwe versnellingsbak gaat Fiat ook op dit vlak de concurrentie aan met Mercedes-Benz, Volkswagen en MAN. 


In de subcategoriën 'Chassis & Accessoires' vielen in de diverse categoriën o.a. AL-KO, Dometic, Truma en Oyster in de prijzen. 

Categories: None


Comments are disabled.