Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Carthago Chic E-Line en S-Plus in 2020 compleet vernieuwd!

Posted by Linders Kampeerauto's on June 20, 2019 at 5:10 AMDé primeur bij Carthago voor modeljaar 2020 is de splinternieuwe Carthago Chic E-Line. De top-klasse integraal van Carthago is qua styling compleet vernieuwd en als kers op de taart wordt hij optioneel leverbaar op het nieuwe Mercedes-Benz AL-KO chassis, meer daarover wordt binnenkort bekend gemaakt. De kernwaarden blijven bij het nieuwe model bestaan: een hoogwaardige opbouw, extra grote dubbele bodem, luxe garage, hoog zelfstandigheidsniveau (grote watertanks, tot wel 3 boordaccu's), standaard ALDE vloeistofverwarming en de keuze uit enkel-as of tandem-as. Onderstaande wijzigingen gelden grotendeels ook voor de evenknie op Iveco Daily-chassis, de Carthago Chic S-Plus...


Automotive design

Het exterieur is grondig onder handen genomen. Zo is er een nieuw vormgegeven snoet met speciaal voor Carthago ontwikkelde Full-LED koplampen met vernieuwde LED-dagrijverlichting. Deze geven tot 50% meer lichtopbrengst dan voorgaande LED-koplampen. Carthago heeft hiermee de wereldprimeur voor de 1e Vol-LED koplampen in de camperbranche. Ook de achterlichten zijn in een nieuw LED-jasje gestoken met knipperlichten alla Audi en aan de voorzijde vinden we statische bochtverlichting. De voorruit van Carthago is al geroemd om de beste kijkhoek op de wegdek door het sterk aflopend dashboard. Vanaf volgend jaar is de voorruit ook in hoogte 13cm groter gegroeid (althans voor de Chic E-Line’s op Fiat-chassis en Chic S-Plus'sen op Iveco Daily). Ook de striping is meer van deze tijd en is door het toepassen van wat donkerdere belijning kenmerkender dan voorheen. Net als de meeste andere integralen van Carthago worden ook de zijramen van de cabine optisch mooier geïntegreerd door montage van een groot zwart designelement langs de cabineramen. Ook de achterbumper heeft een nieuw design gekregen en de bediening van de buitensloten wordt nog praktischer door meer enkel-greeps-bedieningen toe te passen en de mogelijkheid tot centrale vergrendeling uit te breiden. Qua opbouwtechniek blijft de Carthago Chic E-Line onderhuids tamelijk gelijk aan zijn voorganger, waarmee de kwalitatief hoogwaardige opbouw en de ruimste dubbele bodem in zijn segment nog steeds gewaarborgd blijven.
Prachtig interieurdesign

De ontwerpers hebben ook qua interieur niet stilgezeten. Volgens Carthago’s nieuwe “Superieur-designtaal” heeft het interieur een nieuwe vormgeving meegekregen. De rondere kastafwerking geeft een modernere uitstraling, een nieuwe glazenkast en futuristische designhemel in de slaapkamer ronden het geheel af. Ook de kleurstellingen zijn aangepast. Vanaf heden heeft u keuze uit stijlwereld “Linea Chiara” met een lichte uitstraling. Het “Noce Fino” houtdecor wordt dan gecombineerd met hoogglans Ivoor- & Lotus-witte kastfronten. Zei die een wat warmere, klassiekere uitstraling wensen kunnen opteren voor de stijlwereld “Linea Nobile”, waarbij de hoeveelheid witte hoogglans elementen aanzienlijk wordt verminderd en het "Noce Fino" houtdecor meer overheerst.


De indelingen krijgen daarnaast nieuwe tafelbladen met écht houten decorrand met een chroomelement, ook word er een uitschuifbare schoenenlade geïntegreerd en zijn de kussens ergonomisch iets aangepast. Ook de afvalbakken zijn anders geïntegreerd onder de keuken door een uitschuifbare slede waarmee tevens extra afzetruimte in de keuken kan worden geïntegreerd. Ook is er een extra bar in de keuken gemaakt zoals we deze kennen uit de Liner-For-Two. De centrale vergrendeling in de keuken in nu uitgebreid naar meerdere kasten. Zo zijn nu naast de keukenladen ook de schoenenkast, barkast en keukenbovenkasten met één druk op de knop te vergrendeling (en mocht u het vergeten dan gebeurd dit automatisch zodra u de camper start). De nieuwe Dometic koelkast is langs twee zijde te openen. Ook de badkamers zijn weer onder de loep genomen. Zo is het vloerrooster in de douchecabine vanaf heden geschikt om ook tijdens het douche te gebruiken (voorheen diende deze uitsluitend ter bescherming van de douchebak bij schoeisel en moest deze verwijderd worden tijdens het douchen). De toiletdeur is ook met een nieuw designelement uitgevoerd. In de slaapkamer zijn de bovenkastjes iets anders qua opstelling, maar de grootste opvallende verandering bevind zich aan het plafond. Daar vinden we een geïntegreerde designhemel met extra indirecte verlichting en spots. Het hoofdeinde van het is opnieuw getekend met leder elementen en een spiegel voor een optische ruimere slaapkamer.


Veranderingen vinden we ook in de cabine. Zo komt er een moderner en meer homogene dashboardombouw en wordt de voorruitverduistering elektrisch bedienbaar en beter geïsoleerd. Wie kiest voor het hefbed (deze is optioneel te laten vervallen) zal merken dat er meer sta-hoogte onder het hefbed is gecreëerd. Ook het design van de onderzijde van het hefbed is naar een hoger plan getrokken, onder andere door de bovenkasten qua vormgeving strak te laten doorlopen onder het hefbed. Ook vinden we de 3-delige scheepsklokken set tegenwoordig onder het hefbed in plaats van boven de opbouwdeur. Daar vinden we nu de boordpanelen welke mooi weggewerkt zitten achter een kastklep. Ook zullen er enkele nieuwe optiemogelijkheden beschikbaar komen zoals Lithium-boordaccu's


Qua indelingen zijn er weinig veranderingen. De Chic E-Line I 49 DB met dwarsbed komt te vervallen, evenals alle ‘Suite’-varianten (Queensbedden met de extra tussenwand aan het voeteneinde).Optioneel is de Carthago E-Line binnenkort ook te bestellen op Mercedes-Benz Sprinter AL-KO chassis, meer informatie daarover leest u zeer binnenkort op onze website! De nieuwe Chic E-Line 2020 (op Fiat Ducato) is vanaf heden bij ons te bestellen. Wie kiest voor nog meer tonnage, dubbel lucht, achterwielaandrijving, sperdifferentieel en nóg zwaardere motoren komt bij de Chic S-Plus variant aan zijn trekken, deze staat namelijk op Iveco Daily-chassis.


Onderstaand treft u de eerste beelden van het prototype Chic E-Line 2020, er kunnen nog kleine wijzigingen plaatsvinden.

De eerste beelden van de productieversies van de Chic E-Line 2020 verwachten wij begin september.

Helaas zijn er nog geen beelden van de nieuwe Chic S-Plus 2020, ook deze verwachten wij begin september.
Onderstaande foto's zijn van het prototype op Mercedes-Benz AL-KO chassis... Meer daarover leest u HIER!


Categories: None


Comments are disabled.