Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Nieuw: Continental VanContact Camper, de eerste all-season camperband

Posted by Linders Kampeerauto's on December 20, 2019 at 8:00 AM


De camperband is al een tijdje op de markt. Een camperband (zoals de Michelin Agilis Camping en de Continental Vanco Camper banden) is populair bij de camper-industrie. Deze banden zijn speciaal voor campers ontworpen zomerbanden en voldoen aan de zogenaamde CP-eisen. Deze CP-eisen zijn o.a. verbeterde rij-eigenschappen bij een ongelijke gewichtverdeling van het voertuig (een typische camper-eigenschap), een verstevigde wang welke zorgt voor minder vervorming door gewichtverplaatsing in bochten, een robuster loopvlak ter vermindering van ongelijke bandenslijtage en verhoogde veiligheidsaspecten. Groot manco tot voorheen, was dat alle camperbanden op de markt zomerbanden waren. Dankzij de goede eigenschappen in modder en sneeuw kregen deze dan wel soms het M+S keurmerk, maar het bleven zomerbanden... Aangezien de eisen omtrent banden in winterse omstandigheden recent in o.a. Duitsland verscherpt zijn, voldoet een nieuwe M+S zomerband in Duitsland niet meer aan de gestelde eisen en zal een band met 3PMSF-symbool (bergtop met sneeuwblok) verplicht zijn. Dit kan een échte winterband zijn, maar ook een all-seasonband met 3PMSF-keurmerk mag nog gevoerd worden. Meer over waar en wanneer winterbanden verplicht zijn leest u hier.


Gelukkig is daar de nieuwe Continental VanContact Camper-band. Een all-season banden met het veel gevraagde 3PMSF-symbool (bergtop met sneeuwvlok). Deze profiteert van de zogenaamde CP-eigenschappen. Daarnaast heeft Continental de VanContact Camper nog een paar voordelen meegegeven t.o.v. van de bedrijfwagen-uitvoering. Zo heeft hij een kortere remweg op droog en nat wegdek en heeft hij een hogere weerstand tegen aquaplaning. Ook is de grip en wegligging in winterse omstandigheden (sneeuw) aanzien verbeterd t.o.v. van de conventionele uitvoering. Groot voordeel is dat men dus niet meer met twee set banden (zomer- en winter-) hoeft te wisselen. Deze banden zijn uitermate geschikt voor gebruik in alle seizoenen. Indien u tóch verkiest voor een zomer- en winterset, dan bevelen wij een van de camper-zomerbanden aan voor zomergebruikt aan (bijvoorbeeld de Michelin Agilis Camping of de Continental VanContact Camper), voor de winterset adviseren wij de all-season camperbaden van Continental (VanContact Camper). Échte winterbanden adviseren wij alleen voor de camperaars welke écht met regelmaat de sneeuw opzoeken. Voor de camperaars welke wel buiten het kampeerseizoen campers, maar slechts incidenteel besneeuwde wegcondities tegenkomt voldoet de bovenstaande all-seasonband met 3PMSF beter aan de gevraagde cappaciteiten. 


In vergelijking met de bestaande Continental Vanco Camper (zomerband met M+S) scoort de nieuwe VanContact Camper (all-seasonband met 3PMSF) zo'n 7% beter bij remmen op nat wegdek, zo'n 31% beter qua grip in sneeuw, is de rolweerstand 15% verminderd (en is deze dus zuiniger in verbruik), is de slijtage met 10% verminderd en de wegligging met 14% verbeterd. Als engergielabel krijgt de band een C-label voor brandstofverbruik en een A-label voor prestaties in nat wegdek. Met slechts 73dB is hij ook veel stiller dan menig vergelijkbare bedrijfswagenband. 


De nieuwe Continental VanContact Camper is leverbaar in dé populaire campermaat 225/75R16 met een loadindex van 118R (1.320kg per band i.c.m. vmax: 170km/u). Er is ook een 18" variant beschikbaar. Vooralsnog is er geen 15"-variant voorzien voor de Light-chassis met standaard inch-maat. Prijzen van deze banden zijn naar verwachten rond €220,- incl. BTW per band, maar voor de actuele prijs kunt u contact met ons opnemen. 


Ons advies op basis van bandenmaat 225/75R16:

Zomergebruik: 'Michelin Agilis Camping CP M+S' (zomerband) of 'Continental Vanco Camper CP' (zomerband)

Wintergebruik: 'Continental VanContact Camper CP 3PMSF' (all-seasonband) (bij incidentieel gebruik in sneeuw, anders échte winterband)

Categories: None


Comments are disabled.