Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Knaus Van Ti nu met MAN-onderstel, nieuwe 640 MEG-indeling (Vansation actiemodel) [UPDATE]

Posted by Linders Kampeerauto's on June 8, 2021 at 3:25 AMWe hadden in het Van-segment (smalle campers met slechts 220cm breedte) natuurlijk al de populaire Knaus Van Ti semi-integraal op Fiat. Sinds enige tijd hebben we daarnaast de Knaus Van Ti Plus semi-integraal op het verhoogde MAN TGE chassis aan het portefolio kunnen toevoegen. 

Knaus komt met een nieuwe, compacte, semi-integraal op MAN TGE chassis. De nieuwe Knaus Van Ti 640 MEG is een model wat het gat tussen de bestaande 'Knaus Van Ti 650 MEG' op Fiat en de grotere 'Knaus Van Ti Plus 650 MEG' op MAN TGE. De nieuwe 'Van Ti 640 MEG' is zo'n 10cm korter dan zijn tweelingsbroers en is tevens met zijn 272cm hoogte erg laag (zelfs 18cm lager dan de Van Ti Plus). Dit komt omdat Knaus voor het eerst een verlaagd chassis toepast op de MAN TGE-modellen. Uiteraard profiteert u wel van de typische MAN TGE-kenmerken zoals standaard 177pk, standaard 8-traps DSG-automaat en standaard VB hulpluchtvering met compressor! De nieuwe Knaus Van Ti 640 MEG is, buiten het chassis, vrijwel identiek aan zijn 10cm langere broer op Fiat Ducato.

Grootste verschil in het interieur is het ontbreken van de zij-zit en de smalle hoge hangkast tussen de natte cel en het linker achterbed. Nog een verschil is dat de Van Ti 640 MEG op MAN TGE optioneel uitgevoerd kan worden met ALDE vloeistofverwarming. Als klap op de vuurpijl word (net als de Van Ti op Fiat) ook de nieuwe Knaus Van Ti 640 MEG geleverd als 'Vansation'-actiemodel, waarbij hij direct voorzien is van allerhande luxe. Denk hierbij aan luifel, navigatie, camera, TV, schotel en nog veel meer... Vanwege de toepassing van het verlaagde chassis is de optie tot vierwielaandrijving komen te vervallen bij dit model. Voor wie tóch het comfort en de veiligheid van vierwielaandrijving zoekt blijft de Knaus Van Ti Plus 650 MEG een goede keuze in de markt. 

UPDATE 16 juli 2021: Zojuist is de definitieve prijsstelling bekend gemaakt. De Knaus Van Ti 640 MEG op MAN TGE is leverbaar vanaf €86.082,-. Als "Vansation"-actiemodel is hij leverbaar vanaf €90.102,-. Bekijk ook de eerste bewegende beelden op ons YouTube-kanaal.
 
Meer Van Ti-informatie >>


Categories: None


Comments are disabled.