Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Vernieuwde Fiat Ducato voor 2022

Posted by Linders Kampeerauto's on June 18, 2021 at 4:20 AM


Fiat komt in de loop van 2022 met een gefacelifte versie van de huidige Fiat Ducato. Hoewel Fiat eveneens met een volledige elektrische Ducato komt, zal voor de camperwereld natuurlijk de diesel-versie de belangrijkste speler zijn. De nieuwe Ducato is zowel aan het interieur als exterieur aangepakt. Zo zijn de tellerklokken grotendeels vervangen door digitale exemplaren, zodat er meerdere en duidelijkere meldingen en informatie verstrekt kan worden aan de bestuurder. In het vernieuwde dashboard kan tevens (af-Fiat) een 10” geïntegreerd navigatiesysteem met TomTom-software besteld worden met draadloos Android Auto en Apple CarPlay (mogelijk bieden veel camperfabrikanten echter nog alternatieve systemen aan). Eveneens zijn het stuurwiel, de versnellingspook, de binnenbekleding van de deuren en de klimaatbediening nieuw vormgegeven.

 

Tevens komt de Ducato met geavanceerde rij-assistentie- & veiligheidssystemen. Zo staat adaptive cruise-control en noodremassistent op het programma om geïntroduceerd te worden, maar ook vermoeidheidsherkenning en file-assistent. Hiermee ze de Ducato de eerste stap naar autonoom rijden (ADAS level 2). Ook komt er een nieuwe digitale binnenspiegel, ESC met zijwind-assistent, trailer-stability-control en een actieve parkeer assistent voor het semi-autonoom inparkeren. Daarnaast word Keyless-Entry aan het gamma toegevoegd en komen er af-fabriek meer mogelijkheden voor USB-poorten. Krabben in de winter hoort ook tot de verleden tijd aangezien er nu ook voor elektrische voorruitverwarming gekozen kan worden. Het zitcomfort is naar een nog hoger level gebracht door vernieuwde cabinestoelen, welke we natuurlijk in veel buscampers en semi-integralen nog altijd (geherstoffeerd) terugvinden. De mechanische stuurbekrachtiging maakt plaats voor een geavanceerdere elektrische variant en de stuuruitslag (en draaicirkel) zijn als gevolg daarvan ook verbeterd.


 Het exterieur krijgt een opfrisbeurt in de vorm van een iets andere grill met karakteristiek FIAT-logo (een knipoog naar het verleden). Wellicht nog meer in het oog springend zijn de vol-LED koplampen en de nieuwe Lanzarote Grey lakkleur. Volgens Fiat de moet de nieuwe lak het “avontuurlijke”-karakter van de Fiat Ducato benadrukken en is de kleur daarom uitermate geschikt voor de camperbranche, waar we ook de vorig jaar geïntroduceerde “Campovolo Grey”-kleur aan een opmars zien.

 

Niet alle bovengenoemde nieuwigheden zijn standaard voorzien in de Ducato, maar zijn afhankelijk van het bestelde trim-level. Deze trim-levels zijn overigens eveneens in modeljaar 2022 nieuw vormgegeven. Wel dient er een kanttekening geplaatst te worden dat niet alle deze vernieuwingen beschikbaar komen voor alle typen campers. Deels, omdat sommige camperfabrikanten er voor kiezen bepaalde opties simpelweg niet aan te bieden en deels, omdat bepaalde rij-assistent- & veiligheidssystemen (technisch gezien) uitsluitend mogelijk zijn bij (bestel-)buscampers en niet bij opbouwcampers welke door Fiat als chassis-cabine uitgeleverd worden aan de camperfabrikanten. De meeste camperbouwers schakelen "in de loop van" modeljaar 2022 over op de nieuwe Fiat Ducato. Echter door de (corona-gerelateerde) leveringsproblemen bij ondermeer Fiat is er niet bekend wanneer deze ‘omslag’ exact plaats vind.

 

 

 


Categories: None


Comments are disabled.