Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Generatie 2022: De beste Carthago Chic C-Line ooit!

Posted by Linders Kampeerauto's on August 3, 2021 at 8:10 AMBij Carthago zijn ze er zeker van: de nieuwe 2022-generatie van de Carthago Chic C-Line moet de beste Chic C-Line óóit worden. Met deze grote woorden kondigd Carthago zijn vernieuwingen aan voor zijn meest luxe camper in het segment C-Compactline, C-Tourer & Chic C-Line. Aan de buitenzijde valt direct de aangepaste striping op, welke een beetje hint daar deze van zijn luxere broer, de Carthago Chic E-Line. Ook de grill is qua design wat aangepast en kan optioneel (bij de luxe 'Superior-uitvoering standaard) naast verticale accenten ook voorzien worden van extra horizontale accenten voor een nóg exclusievere uitstraling. Ook de (optionele) frontradar voor bijvoorbeeld adaptive cruise-control word wat netter weggewerkt in het chroomdecor. De luxere 'Superior' krijgt daarnaast ook een extra zwart design element op de pet boven de voorruit en een zwarte band op de motorkap voor een optisch langer lijkende voorruit. Ook deze accenten zijn op een 'normale' Chic C-Line te bestellen in een zogenaamd 'Design-pakket'. Uiteraard zijn de luxere 'Superior'-modellen nog altijd standaard gestoeld op 16-duims aluminium velgen en voorzien van uitgebreidere striping. Bij de Mercedes-Benz modellen zijn deze aluminium velgen dan direct voorzien van all-season banden. 


^ Carthago Chic C-Line (regulier model, zonder design pakket) uitgevoerd in optionele Silverline exterieurkleur


^ Carthago Chic C-Line (regulier model) mét design-pakket (zoals Superior) uitgevoerd in standaard Carthago Weiss exterieurkleur


Qua interieur is ook e.e.a. aangepakt. Op veler verzoek zijn er meer witte accenten in het interieur toegebracht en is en zelfs een compleet nieuwe interieurdesign bij gekomen, waarmee u nu de keuze heeft uit maar liefst 4 verschillen woonsferen. Men heeft bij de reguliere-(-niet-Superior-) Chic C-Line nu kostenloos (voorheen geven meerprijs) de keuze uit Linea Moderna, Linea Classica of Linea Progressiva. Het Linea Moderna kennen we al als de modernere variant qua styling uit voorgaande jaren, maar deze kent nu géén meerprijs en het wiite oppervlak op de bovenkasten is iets vergroot. Ook het kastwerk in de slaapkamer krijgt, net als bij de andere interieurstijlen, meer witte accenten.

Het standaard Linea Classica blijft bestaan, maar krijgt ook een flink upgrade. Het warmere, rodere hout met noestwerk blijft bestaan, maar ook hier krijgen we witte accenten op de bovenkasten.

Geheel nieuw is het Linea Progressiva wat de nóg moderne variant boven het Linea Moderna moet worden. Ook hier vinden we veel witte accenten terug, maar is bij de bovenkasten voor het ónderste gedeelte wit en het bóvenste gedeelte hout (nét andersom dan bij Linea Moderna of Classica). Dat komt omdat de bovenkasten daarmee beter integreren in de eveneens in geheel wit uitgevoerde keukenafwerking. Waar bij het Linea Moderna en Classica de zijwand van de keuken in houtdecor is afgewerkt vinden we daar bij het Linea Progressiva een witte, strakke afwerking. De onderzijde van de bovenkasten zijn bij het Linea Progressive interieur afwerkt in parelwit-mat i.p.v. ivoor-hoogglans-wit (de kleur waar alle witte accenten bij de andere stijlen uit bestaat). Het houtaccent bestaat net als bij Linea Moderna uit 'Goldakazie' en betreft dus qua hout hetzelfde decor.

Wie kiest voor de meest luxe Superior-uitvoering krijgt naast de standaard keramische toiletpot en het Corian keukenblad ook nog het exclusieve Linea Sienna interieur want hint naar de interieurstijl uit de meest luxe Carthago Liner-For-Two. Net als bij het Linea Progressiva bevinden de witte accenten zich hier aan de onderzijde van de kasten, om zo de eveneens in witte accenten afgewerkte zijwand van de keuken te harmoniseren in het interieur. 


 ^ Linea Moderna interieurdesign (standaard, m.u.v. Superior)


^ Linea Classica interieurdesign (optioneel zonder meerprijs, m.u.v. Superior)


^ Linea Progressiva interieurdesign (optioneel zonder meerprijs, m.u.v. Superior)


^ Linea Sienna (standaard Superior, niet mogelijk bij regulier model)

Niet alleen de kleurstelling is aangepast, ook de keuken (zie boven) is aangepast. Zo vinden we een bar tussen de L-zit en de hoekkeuken, waardoor er meer werkruimte onstaat. Ook het barvak is moderner en minder pompeus weergegeven. De koffielift heeft plaatsgemaakt voor een vaste positie zodat het waterreservoir via de uittrekbare kraan bijgevuld kan worden. Door een betere bereikbaarheid is de koffie-automaat op een slede geplaatst waarmee hij naar voren kan worden getrokken. Bijkomend voordeel is dat er in de bovenkasten bij de keuken nu veel meer opbergruimte ontstaat. De indirecte verlichting is nu ook aan de onderzijde van de keuken te vinden. Andere wijzigingen vinden we in het kastwerk in de slaapkamer welke nu is vormgegeven gelijkend aan de Chic E-Line en het toepassen van een gerestylede extra (5cm) brede opbouwdeur. In de zojuist genoemde slaapkamer is de optionele TV-kast iets praktischer vormgegeven en treffen we bij het ontbreken daarvan twee handige open opbergschappen. Ook het schoenenkastje onder de L-zit is wat praktischer vormgegeven. Ook in de kleine details zijn verbeteringen uitgevoerd, zo is de afwerking van de luidsprekers in het interieur wat nette (met leder), zijn de kussens wat fijner vormgegeven en is de afwerking van de wand achter het zij-bankje nog iets fraaier gemaakt. Ook de vloerluiken hebben qua kleppen een kleine upgrade gehad. 


^ Carthago Chic C-Line Superior


^ Exclusieve grill Chic C-Line Superior / regulier model met Design pakket


^ Chic C-Line Superior met interieurdesign Linea Sienna zonder hefbed als Sky Dream Comfort-uitvoering (kastwerk incl. panoramahemel). De vormgeving van de hoeken van het kastwerk bij "kastwerk i.p.v. hefbed" of "Sky Dream Comfort" word ook gelijkwaardig aan dat van de C-Tourer & Chic E-Line.


^ vernieuwde keuken Chic C-Line met bar, nieuw design barvak en nieuwe positionering optionele koffie-automaat


^ Betere positionering koffie-automaat (optioneel)


^ Verbeterde versie schoenenkastje L-zit


^ Nieuwe styling slaapkamer (getoond: Carthago Chic C-Line I 5.0 QB Superior 2022)


Tevens krijgt de Chic C-Line reeks twee nieuwe indelingen per modeljaar 2022. Namelijk de Carthago Chic C-Line I 5.9 XL LE MB en de Carthago Chic C-Line 6.2 XL QB MB. Heel erg nieuw zijn ze niet, we kende ze al zonder de toevoeging 'MB' op Fiat Ducato AL-KO chassis... maar vanaf 2022 zijn ze optioneel (u raad het al) óók op Mercedes-Benz Sprinter AL-KO chassis leverbaar! We zouden het haast vergeten, maar deze vernieuwingen gelden naast de integraal modellen van de Chic C-Line uiteraard ook voor de 3 semi-integralen in deze reeks. De Carthago Chic C-Line semi-integraal is er vanaf €106.980,- (namelijk de T 4.8 LE) de integraal begint bij €117.485,- voor de I 4.2 DB met dwarsbed. De integraal met enkele bedden begint bij €123.665,- voor de I 4.9 LE op Fiat. De voordeligste Chic C-Line op Mercedes AL-KO chassis is de reguliere I 4.9 LE met een vanafprijs van €131.985,-. Uiteraard schakelt ook Carthago in de loop van modeljaar 2022 over op de nieuwe Fiat Ducato waarover we eerder schreven. Meer weten over de Carthago Chic C-Line in modeljaar 2022? Óók modeljaar 2022 is al bijna uitverkocht, maar wij hebben op moment van schrijven nog nieuwe Carthago leverbaar in 2022!

^ Carthago Chic C-Line T semi-integraal


^ Interieur Chic C-Line T semi-integraal (interieurdesign Linea Moderna)
Categories: None


Comments are disabled.