Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Nieuws

Gaskeuring camper in Duitsland verplicht?

Posted by Linders Kampeerauto's on November 5, 2015 at 7:25 AM


Laatste dagen krijgen wij veel vragen van klanten of het nu wel of niet verplicht een TÜV gaskeuring te hebben als u met uw camper in Duitsland op vakantie gaat. Dit vanwege enige onduidelijk op de website van TÜV Nederland. Deze gaskeuring is alleen van toepassing voor campers welke in Duitsland geregistreerd zijn, dus niet voor in Nederland geregistreerde campers. Dit is ook terug te lezen op de website van TÜV.


Citaat: "Al ruim 10 jaar moet de gasinstallatie, van caravans en kampeerauto’s die in Duitsland geregistreerd zijn, een tweejarige gaskeuring (DVGW G 607) ondergaan".


Enige onduidelijkheid onstaat er echter door de volgende zin in het artikel "Doorgaans leidt dit tot verbaasde blikken bij de eigenaar van de caravan of kampeerauto indien hij / zij niet in Duitsland woonachtig is”. Men doelt hier echter op mensen van buiten Duitsland welke hun camper in Duitsland registreerd hebben. Voor Nederlanders met een Nederlandse camper is deze keuring niet wettelijk verplicht en maakt een gaskeuring standaard al onderdeel uit van de BOVAG opbouwcontrole. Uiteraard maken wij graag met u een afspraak voor het onderhoud aan uw camper. Welk onderhoud uw camper nodig heeft kunt u binnenkort terugvinden in de onderhoudsassistent (binnenkort online). 

Categories: None


Comments are disabled.