Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Een camper met automaat kopen...?

Wij hebben altijd automaat campers op voorraad!

Bent u opzoek naar een automatisch geschakeld camper? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben vrijwel altijd enkele automaat campers direct uit voorraad leverbaar. Daarnaast hebben wij regelmatig jong gebruikte en tweedehands automaat campers in ons assortiment. 
 
 

Voordelen van een camper met
automatische transmissie

Rij-gemak

Het grootste voordeel moge duidelijk zijn. Met een camper voorzien van een automatische versnellingsbak profiteert u van veel rij-gemak. U hoeft namelijk niet zelf meer te koppelen en te schakelen. Dit is fijn bij langdurig rijden, veel file en wanneer u veel binnendoor rijdt en regelmatig moet optrekken en afremmen. Met een camper rijdt u uiteraard relatief lang en veelal touristische routes. Hierdoor worden momenteel meer en meer automaat campers verkocht dan voorheen... 

 

Zuiniger rijden

De praktijk leert dat mensen met automatische transmissie vaak zuiniger rijden dan zij welke nog hand-schakelen. Dit komt omdat de automaat altijd de afweging maakt tussen benodigde kracht welke door de versnelling te leveren en is een hogere versnelling welke resulteert in een lager verbruik.

 

Nadelen van een camper
automatische transmissie

Minder anticiperend vermpogen

Een nadeel van een automaat is dat deze niet voorspellend kan anticiperen. Wanneer u bijvoorbeeld een heuvel op rijdt zal deze de heuvel niet "aan zien komen" en pas terugschakelen als u zich op de helling bevind. Bij een handgeschakeld transmissie kunt u verder voorruit denken en al eerder naar de juiste versnelling schakelen. Uiteraard zal een automatische transmissie altijd tijdig terugschakelen en zal de motor niet snel stilvallen. Bovendien kunt u bij een automatische transmissie altijd "inbreken" in het systeem en deze handmatig al eerder op- en terug- laten schakelen. De versnellingsbak zal deze versnelling dan enkele vasthouden om vervolgend opnieuw te calculeren wat de meest optimale versnellingsbak is. 

 

Minder nauwkeurig op positie plaatsen (bij semi-automaat)

Een van de verschillen tussen een semi-automaat en een vol-automaat is dat (waar een vol-automaat bij het loslaten van de rem al begint te rijden) een semi-automaat pas begint te rijden als er voldoende gas gegeven word, waardoor de koppeling opkomt. Hierdoor is het "oppakmoment" van de koppeling bij een semi-automaat wat lastiger te bepalen. In het normale verkeer heeft u hier geen last van, echter kan het soms wat lastig zijn als u uw camper op oprijblokken wilt rijden (om deze waterpas te zetten). Hierbij kan 10cm verder of minder ver op de oprijblokken het verschil maken tussen helemaal recht staan of net niet...

 

Wegrijden in sneeuw

Door het niet kunnen doseren 

 

Verschil "semi-automaat" versus "vol-automaat"