Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Een nieuwe, jong gebruikte of tweedehands camper kopen?
Alle weetjes, verschillen en voor- & nadelen lees je hier...

 

Camperinformatie

Een nieuwe, jong gebruikte of tweedehands camper kopen brengt veel vragen met zicht mee. Zeker wanneer u voor het eerst een camper aan gaat schaffen. Wij hebben alle veel gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Of u nu kiest voor een grote integraal camper, een semi-integraal (half-integraal), een alkoofcamper of een kleine compacte buscamper... alle camperinformatie over de aanschaf van uw toekomstige camper kunt u hier terugvinden. De vragen zijn onderverdeeld in meerdere categoriëen. 
 

Hoofdstuk 1: Algemene zaken

Voordelen van een camper

Voor sommige mensen is de belangrijkste vraag niet wélke camper bij zijn of haar wensen past, maar óf een camper überhaupt past bij zijn of haar wensen. Lees hier de vele voordelen welke een campervakantie u biedt.

Soorten campers

Wat is het verschil tussen een buscamper en een opbouwcamper? Welke voordelen en nadelen hebben een buscamper, alkoof, semi-integraal en integraal ten opzichte van elkaar?

 

Hoofdstuk 2: Technische zaken

Onderstellen campers

Campers zijn leverbaar op verschillende onderstellen. Het meest gebruikte onderstel is deze van de Fiat Ducato. Toch zijn er soms ook nadere merken nodig of andere variaties op bestaande chassis...

Chassisvarianten campers

Campers zijn leverbaar met veel verschillende chassisvarianten. Zo zijn er Light-chassis, Heavy-chassis, maar ook AL-KO chassis. Wat is het verschil? En waar moet u op letten bij uw keuze?

 

Gewichten & Rijbewijzen

Niet alle campers zijn zomaar op B-rijbewijs te verkrijgen. Welke gewichten zijn er allemaal en wanneer heeft u welk rijbewijs nodig? Alles over gewichten en rijbewijzen leest u via onderstaande link.

Dubbele bodem of enkele bodem?

Opzoek naar een camper die wintervast is, gewoon betere isolatie heeft, een vlakke vloer of extra veel opbergruimte. Dan is een camper met dubbele bodem zeker wat voor u? Lees hier de voordelen, nadelen en verschillen...

 

Aandrijvingsvarianten

De meeste campers zijn voorzien van voorwielaandrijving. Toch zijn er ook camper leverbaar een achterwielaandrijving of verschillende soorten vierwielaandrijving. Welke aandrijflijn sluit het beste aan op uw wensen...?

Aandrijvings-soorten:

As-variaties:

Transmissiesoorten

Campers zijn leverbaar met handgeschakelde transmissie, maar ook met automatische transmissie. Bovendien zijn er diverse optie-mogelijk op het comfort en de veiligheid onderweg te vergroten...

 

Bouwtechnieken

In de camperwereld zijn er ook budgetmerken, middensegmenten en top-klasse modellen. Naast luxere afwerking en uitrusting zit er ook een groot verschil in opbouwtechnieken. Welke past het beste bij uw wensen?

 

Hoofdstuk 3: Indelingen & Variaties

Bedvarianten

Welke bedvarianten kennen we in campers? En wat zijn de voor- en nadelen van een Dwarsbed, Fransbed, Queensbed en enkele bedden? Wat is het voordeel van een camper zonder vast bed of een hefbed?

Hefbed-soorten

Opzoek naar extra slaapplaatsen en geen zit om elke avond de zitgroep om te bouwen? Bekijk de verschillende mogelijkheden qua hefbedden. Kiest voor een hefbed in een integraal camper of in een semi-integraal... en waarom?

 

Badkamervarianten

Een compacte camper met gecombineerde natte cel omdat u toch altijd de gemakken van de camping op zoek. Of gebruikt u het sanitair regelmatig en wilt u een separate douche, wellness badkamer of zelfs een fecaliëntank?

Keukenvarianten

Eem camper met compacte lengte keuken, of een ruime hoekkeuken met grote AES koelkast, separaat vriesvak, gasoven, grill en koffiezetapparaat. Wat is uw droomkeuken in uw nieuwe camper?

 

Zitgroepvarianten

Meer informatie volgt...

Garagevarianten

Meer informatie volgt spoedig...

 
 
 
 

Campersoorten & -modellen

Q: Welke indelingen zijn er allemaal?

A: Wij hebben in totaal meer dan 100 verschillende indelingen leverbaar. U kunt ze allemaal hier bekijken.


Q: Wat is een alkoof camper en wat zijn de voordelen en nadelen?

A: De definitie en betekenis van een akoof camper met zijn voor- en nadelen kunt u terug lezen op onze pagina over alkoof-campers en alkoven.


Q: Wat is een buscamper en wat zijn de voordelen en nadelen?

A: De definitie en betekenis van een buscamper camper met zijn voor- en nadelen kunt u terug lezen op onze pagina over buscampers.


Q: Wat is een half-integraal of semi-integraal camper en wat zijn de voordelen en nadelen?

A: De definitie en betekenis van een half-integraal of semi-integraal camper met zijn voor- en nadelen kunt u terug lezen op onze pagina over semi-integraal campers.


Q: Wat is een integraal camper en wat zijn de voordelen en nadelen?

A: De definitie en betekenis van een integraal camper met zijn voor- en nadelen kunt u terug lezen op onze pagina over integraal campers.


Q: Wat is een Queensbed, Fransbed, Enkele bedden of Dwarsbed en welke modellen zijn er?

A: Alle voordelen, nadelen en definities van bedvarianten kunt u hier bekijken.


Q: Hebben jullie ook automaat campers met automatische versnellingsbak?

A: Natuurlijk kunnen wij alle campers als automaat leveren en regelmatig hebben wij diverse automaat-campers uit voorraad leverbaar.


Q: Ik wil een luxe camper kopen... waar moet ik dan zijn?

A: Als u opzoek bent naar een luxe camper uit het premiumsegment, de absolute topklasse, neem dan eens een kijkje bij onze luxe campers!


Q: Ik wil een kleine, compacte camper kopen... welke mogelijkheden zijn er allemaal?

A: Kijk eens op onze pagina met alle informatie over compacte campers, er zijn namelijk zeer veel mogelijkheden in dit segment.


Q: Zijn er ook campers voor 5 of 6 personen.

A: Hoewel de spoeling steeds dunner wordt zijn er nog steeds campers voor 5 of 6 personen te koop. 


Q: Hoeveel zitplaatsen en gordels heeft mijn camper eigenlijk?

A: Dat is erg afhankelijke van registratie van uw camper. Meer over zitplaatsen & gordels in een camper leest u hier...

 

Het aanschaffen van een camper

Q: Hebben jullie nog tips voor het kopen van een camper?

A: Jazeker, kijk eens bij onze aankooptips.


Q: Waar moet ik op letten bij het kopen van mijn eerste camper?

A: Neem eens een kijkje bij ons stappenplan 'Eerste camper kopen' hierin leest u vele handige tips welke uw zoektocht een stuk gemakkelijk maken.


Q: Wat zijn de meest verkochte en populairste campers en indelingen?

A: De top 10 meest verkocht en populairste campers en indelingen kunt u vinden op deze pagina. 


Q: Hebben jullie ook gebruikte Knaus campers te koop?

A: Ja, wij hebben regelmatige jong gebruikte en tweedehands Knaus campers te koop. Bent u opzoek naar een gebruikte Knaus camper? Neem dan eens een kijkje op onze speciale Knaus-pagina. Ook leveren wij regelmatige nieuwe Knaus campers aan klanten.


Q: Hebben jullie ook gebruikte Carthago campers te koop?

A: Ja, wij hebben regelmatige jong gebruikte en tweedehands Carthago campers te koop. Bent u opzoek naar een gebruikte Carthago camper? Neem dan eens een kijkje op onze speciale Carthago-pagina. Ook leveren wij regelmatige nieuwe Hymer campers aan klanten.


Q: Hebben jullie ook Hymer campers te koop?

A: Ja, wij hebben regelmatige jong gebruikte en tweedehands Hymer campers te koop. Bent u opzoek naar een gebruikte Hymer camper? Neem dan eens een kijkje op onze speciale Hymer-pagina. Ook leveren wij regelmatige nieuwe Hymer campers aan klanten.

 

Camperbeurzen

Q: Wanneer en waar zijn de campershows, camperbeurzen en evenementen?

A: Bekijk hier alle informatie over aangestaande campershows en - beurzen

 

Techniek & Wetgeving

Q: Wanneer zijn winterbanden verplicht op mijn camper? En wat is het verschil met zomderbanden of all-seasonbanden?

A: Of winterbanden verplicht zijn verschilt per land, maar in het overgrote deel van Europa zijn winterbanden niet verplicht. Meer over winterbanden leest u hier...

 

Overige campervragen? Stel ze aan ons!

Bedankt voor het stellen van uw vraag. Wij zullen u hier zo spoedig mogelijk op antwoorden via het opgegeven e-mailadres.

Met vriendelijke groet,

Linders Kampeerauto's
Oops. An error occurred.
Click here to try again.