Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Levelsysteem

Uw camper 100% waterpas met één druk op de knop...

U kent het wel: u staat op een camping of even stil langs een mooie plek onderweg en uw camper staat nogal scheef. Zo scheef zelfs dat de bestaande oprijblokken niet voldoende zijn om uw camper op normaal niveau te krijgen, dus u probeert de klus te klaren met wat extra plankjes, een extra krik, enz.

Nadat uw camper eindelijk uitgebalanceerd staat kunt u verder genieten van uw welverdiende rust. Echter u gaat weer verder naar uw volgende bestemming, de kans is aanzienlijk dat u ook op de nieuwe locatie weer van voor af aan kunt beginnen. Een tijdrovende en vermoeiende bezigheid, om u dit te besparen introduceren wij u het E&P en AL-KO hydraulisch levelsysteem. 


Wilt u ook een E&P of AL-KO HY4 levelsysteem laten monteren? 

Neem dan contact met ons op!

 

Wij leveren zowel het AL-KO als het E&P levelsysteem...

Belangrijkste verschillen E&P Hydraulics & AL-KO HY4 levelsystemen: 

Door de iets gemakkelijkere montagewijze is het AL-KO systeem gemiddeld zo'n €500,- voordeliger dan het vergelijkbare E&P systeem. Een en ander is wel afhankelijk van het type voertuig waar het systeem op gemonteerd moet worden. Verder ontlopen de systemen elkaar niet heel erg veel. Het E&P systeem is met gemiddeld zo'n 55kg plusminus 14kg lichter dan het AL-KO systeem. Het AL-KO systeem werkt namelijk met 4 hydraulische pompen (één pomp per steun) daarentegen het E&P systeem werkt vanuit een zwaardere centrale pomp. In leveltijd is het AL-KO systeem gemiddeld een minuut sneller dan de E&P, de laatste heeft echter wel weer een grotere maximale compensatieslag (38mm i.p.v. 36mm). Hoewel deze slag ook weer afhankelijk is van uitvoering. Doordat de centrale pomp (en leiding) van het E&P systeem in het interieur ingebouwd moet worden slokt deze wat meer interieur-/opbergruimte op en dient er een doorgang door de bodem gecreëerd te worden. Dit is ook enigszins nadeling voor de gewichtsverdeling. Onderbouw van E&P is bij sommige modellen echter wél mogelijk, maar vergt iets meer arbeid. Ook zijn er mensen welke inbouw juist prefereren over onderbouw, vanwege de bescherming van het systeem (het ruimteverlies neemt men dan voor lief). Omdat de HY4 van AL-KO pompen bij de steunen heeft is de gewichtsverdeling daar beter en neemt alles minder ruimte in beslag. Het kan echter wel betekenen dat, omdat de steunenpoten met pomp wat groter zijn, er minder bodemvrijheid tussen de steun en het wegdek is. Een E&P systeem geeft daarbij over het algemeen meer speling. Daarintegen is het AL-KO systeem wel weer gemakkelijk(er) mee te nemen naar een eventuele nieuwe camper. Mensen met een zwaardere camper kunnen met het E&P systeem beter uit de voeten, want deze is leverbaar tot maar liefst 24-ton, maar het HY4 systeem tot maximaal 6-ton leverbaar is. Nog een bijkomend voordeel is dat het E&P systeem ook in combinatie met volledige luchtvering kan werken (niet alle merken/types). Hierbij zakt de camper d.m.v. luchtvering naar beneden en levelt de camper door middel van het levelsysteem. Mocht de camper dan nóg niet waterpas staan, dan kan de luchtvering nog over het E&P heen levellen. Uiteraard heeft levellen via hydraulische steunen altijd de voorkeur ten opzichte van luchtvering. Het systeem zal dan ook altijd in eerste instantie het hydraulisch systeem aanspreken. 

Wij informeren u graag naar de diverse mogelijkheden.

 

  Automatische niveauregeling

Met slechts één druk op een knop wordt uw Camper volautomatisch waterpas gezet. Binnen 2 minuten tijd staat uw Camper volledig waterpas, volledig stabiel, en bent u klaar . Ten alle tijden wordt de Camper alvorens het volledig automatisch waterpas stellen zo laag als mogelijk bij de grond gezet .  Er is geen enkele beweging te voelen in de Camper wanneer er iemand in loopt of instapt .  Dit is b.v. erg prettig als er 's ochtends  iemand eerder wakker is en door de camper loopt of uitstapt . Zonder het levelsysteem zou de hele camper bewegen .

 

  Afstandsbediening

Ook is het mogelijk uw automatisch nivelleringssysteem uit te rusten dat hem met een afstandsbediening te gebruiken is voor nog meer gebruiksgemak. De nieuwste E&P versie heeft in plaats van een afstandsbediening een uitneembaar display.

 

  Extra stabilisator

Exclusief bij ons is uw E&P levelsysteem uit te voeren met een extra stabilisator op de vooras voor optimale stabiliteit van de voortrein onder alle levelomstandigheden.

 

  In combinatie met luchtvering

In sommige gevallen is het ook mogelijk uw levelsysteem te monteren i.c.m. volledige 4-kanaals luchtvering. Dit heeft als extra voordeel dat de totale compensatie nog groter wordt, omdat als het levelsysteem aan zijn maximale compensatie zit de luchtering nog extra kan bijregelen. Hiervoor is wel speciale software benodigd. Daarnaast is het voordeel dat men de luchtvering van de camper kan laten zakken, waardoor ook bij grote hoogteverschillen de instap laag bij de grond blijft. Wel is dit wegens ruimtegebrek niet altijd mogelijk of moeten er bij sommige campers extra modificaties gedaan worden. 

 

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk. Informeer naar alle opties!