Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

 

Vakantieklaarpakket

Indien u kiest voor ons "Vakantieklaarpakket" weet u zeker dat uw camper in tip-top conditie is.
Zorgeloos op pad dankzij onderstaande services en garanties.

Onder- en bovenstaande staande geldt uitsluitend wanneer u kiest voor ons uitgebreide afleveringspakket. Kiest u voor ons basisafleverpakket dan wordt de camper u voetstoots geleverd zonder enige vorm van aanvullende controle/garantie. Indien u zelf niet ter zake kundig bent adviseren wij u t.a.t. te kiezen voor ons uitgebreidere afleverpakket. Wij houden niet van kleine lettertjes, dus schrijven wij ze in het groot. Wij adviseren u voor aanschaf onderstaande voorwaarden door te lezen zodat u weet wat u van ons mag en kunt verwachten...
 

   Nieuwe APK keuring

Uw camper zal worden voorzien van een nieuwe APK zodra de lopende APK-geldigheid korter is dan 3 maanden. Alle eventuele onkosten om de camper APK goedgekeurd te krijgen zijn voor onze rekening/risico. U loopt hiermee dus geen risico's.
 

    Nieuwe onderhoudsbeurt

Camper krijgt voor aflevering een kleine onderhoudsbeurt tenzij anders overeengekomen. 
 

    6 maanden BOVAG garantie

De camper wordt afgeleverd met 6 maanden BOVAG garantie, tenzij anders overeengekomen. Deze BOVAG-garantie geldt volgens de BOVAG-voorwaarden m.b.t. campers (en geldt dus zowel voor het chassis-technisch- als opbouw-technisch-gedeelte!). Voor bemiddelings- / consignatieverkoop is géén garantie van toepassing. Tevens voor campers ouder dan 20 jaar, met een verkoopprijs minder dan €12.500,- of een kilometerstand van meer dan 200.000km is géén garantie van toepassing. 

Voor de exacte garantievoorwaarden kijkt u in de BOVAG-garantievoorwaarden. Normaliter geldt dat de BOVAG garantie 6 maanden geldig is of 20.000km of zodra de camper de kilometerstand van 200.000km overschrijd of zodra de leeftijd ouder is dan 20 jaar (welke eerst wordt bereikt, tenzij anders overeengekomen). 

Onder de garantie vallen onderdelen welke behoren tot de standaard-uitrusting van de basis-uitvoeringen* van een camper zoals: boilers, kachels, koelkasten, deuren, luiken, scharnieren, (niet sfeer-) verlichting, hefbedden, toiletten, gasslangen, (standaard) gasregelaars, gasleidingen, motor, (standaard) dakluiken, watertanks, waterpompen, douches, laders, (standaard) verduisteringen, aandrijflijnen, distributieriemen, dynamo’s en dergelijke (m.u.v. banden, ramen en instapbakken en normaal slijtage onderhevige delen). Uiteraard valt ook het waterdicht zijn van de camper onder garantie.

Expliciet uitgesloten van de garantiebepalingen zijn: niet-standaarduitrustingen, zoals: luifels, fietsenrekken, zonnepanelen, schotels, uitdraaisteunen, levelsystemen, alarminstallaties, ovens, radio’s, navigatiesystemen, achteruitrijcamera’s, televisies, airconditionings, vloerverwarmingen, hordeuren, ramen, instapbakken, indirecte-/sfeerverlichting, panoramadaken, rook/stofmelders, veiligheidssloten, omvormers, kluizen, reservewielen, additionele accu’s, luchtvering, versnellingsbaksloten, stuursloten, (kook)wekkers, klokken, elektrische opstaptreden, tenten, tent-wanden en dergelijke. 

Wegens kans op vorstschade, diepontladen en/of verkeerd gebruik zijn waterkranen/-pompen en accu's (alsmede Lithium/Ion-accu's uitgesloten) van garantie. Vochtintreding, weer-/condens- en luchtwerking in ramen en ruiten is tevens uitgesloten van garantie zolang deze niet APK-afkeur zijn. 

Voor bovenstaande (uitgesloten) onderdelen kan mogelijk WEL gelden dat deze vallen onder de ‘algehele controle’, dus werkend dienen te zijn bij aflevering. Meer informatie daarover bij het item ‘algehele controlebeurt opbouw’. 

Ook kan het zijn dat bepaalde items wel gecontroleerd worden onder het APK-item of de waterdichtheidscontrole. Corrosie, oxidatie en lakwerkingen vallen niet onder garantie zolang deze de bruikbaarheid en degelijkheid van de camper gedurende de garantieperiode niet beïnvloeden. Welke onderdelen wél en niet onderdeel uit maken van de standaarduitrusting word bepaald aan de standaarduitrustingslijst van de brochure van het betreffende model destijds. Indien deze niet voorhanden is, van het meest verwante modeljaar of merk/type. Cosmetische euvels of euvels welke de hoofdfunctie van het onderdeel niet ondermijnen vallen nimmer onder garantie. Cosmetische euvels zijn euvels of imperfecties welke zich uiten in cosmetische aard, maar het hoofd-functioneren van het onderdeel en/of de camper niet negatief beïnvloeden. Met het hoofd-functioneren wordt verstaan de belangrijkste ‘hoofdtaak’ van het betreffende onderdeel. (Bijvoorbeeld: "Een opbouw-airconditioning met geïntegreerde LED-verlichting moet koelen, de verlichting wordt niet gecontroleerd daar dit niet de 'hoofdtaak' van de airconditioning betreft" of "Een boordpaneel geeft naast accu- en watercapaciteit ook de binnen-/buitentemperatuur aan, omdat de hoofdtaak van een boordpaneel het aangeven van het voorzieningenniveau is wordt de binnen-/buitentemperatuur meten niet gecontroleerd op werking"). 

Onevenredig gebruik zoals frequente/permanente bewoning of het in gebruik nemen van de camper met een ander oog als recreatievoertuig kunnen de garantietermijn doet de garantie vervallen of beperken. De camper wordt u geleverd als recreatievoertuig en dient ook al dergelijk gebruikt te worden.

Aanvulling per 20 juni 2019: Tevens zijn connectiviteitssystemen zoals bleutooth-, wifi-, IR-, of andere draadloze verbindingen als mede verbindingen met externe devises zoals tablet en telefoons en afstandsbedieningen uitgesloten van garantie voor zover deze niet behoren tot de standaarduitrusting van de camper in basis-uitvoeringsniveau.

Deze garantie is niet overdraagbaar van eigenaar, wij wijziging van eigenaar of nieuwe datum tenaamstelling komt alle garantie per direct te vervallen.

* Met basis-uitvoering doelt men op de destijds meest sobere uitvoeringsvariant van de betreffende camper. Bij actie-/jubileumsmodellen word gekeken naar de basis-variant buiten het actie-/jubileumsmodel. Of te wel de uitvoering waarmee de "vanaf-prijs" werd gecommuniceerd.
 

  Gasflessen

De camper wordt geleverd zonder gasflessen tenzij anders overeengekomen.

Eventuele inhouden van LPG-installaties zijn bruto inhoud; de netto inhoud kan minder zijn dan de opgegeven bruto inhoud. 

 

  Aanvullende informatie

Onze algemene- en BOVAG voorwaarden zijn altijd leidend boven de hier beschreven informatie. Eventuele reparatie(s) onder garantie mogen uitsluitend door Linders Kampeerauto’s worden uitgevoerd. Garantiewerkzaamheden dienen in principe uitgevoerd te worden door Linders Kampeerauto's. Facturen van derden vergoeden wij uitsluitend als u ons deze werkzaamheden vooraf meldt, wij hiervoor vooraf een prijsopgave ontvangen en hier akkoord voor geven. Dit geldt óók wanneer u in het buitenland bent en/of wanneer wij op de betreffende dag gesloten zijn! Tevens kunnen wij u vragen de vervangen en/of defecte delen aan ons te verstrekken. Voor reparaties binnen en buiten de EU/Europa geldt dat wij deze uitsluitend vergoeden conform bovenstaande voorwaarden met een maximum van de in Nederland gebruikelijk geldende tarieven (excl. evt. verzendingen van benodigde naar plaats van bestemming). Waar 'standaarduitrusting' omschreven staat wordt bedoelt "'standaard-uitrusting' volgens brochure welke vast verbonden waren/zijn met het voertuig kunnen/mogen mogelijk ontbreken". (Niet vast verbonden extra zijn o.a. boeken / kabels / gadgets / glazen / kleding / certificaten / fietsen / scooters.e.d.). Navigatiesystemen en andere systemen worden niet ge-update, het kan zijn dan er verouderde software aanwezig is. Indien er wordt afgeweken van deze voorwaarden dient u expliciet op de overeenkomst tot uiting te komen. Systemen en werkingen waarbij door vorige eigenaren doelbewust / met rede wijzigingen zijn uitgevoerd en leiden tot andere en/of beperktere werkingen van het element / de elementen worden niet in originele staat / werking teruggebracht. Verkoper is niet gehouden uitsluitend originele onderdelen te gebruiken. Gepolijste delen en chroomdelen vallen nimmer onder garantie. 

    Distributieriem vervangen

De distributieriem zal worden gecontroleerd en indien nodig vervangen. Is de laatste vervangingsdatum onbekend of langer dan 5 jaar geleden? Dan zal de distributieriem kosteloos worden vervangen. M.u.v. motoren met een distributieketting.
 

    Algehele controlebeurt opbouw

De camper wordt afgeleverd met een algehele controle. Dit betekend dat alle onderdelen welke onderdeel zijn van de standaarduitrusting van de camper in basisuitvoering gecontroleerd worden op hun functioneren en zo nodig hersteld. 

Denk hierbij aan boilers, kachels, koelkasten, deuren, luiken, scharnieren, (niet sfeer-) verlichting, hefbedden, toiletten, gasslagen, (standaard) gasregelaars, motor, (standaard) dakluiken, watertanks, waterpompen, douches, laders, (standaard) accu’s, aandrijflijnen, banden, motor, aandrijflijn, ramen en dergelijke. 

Daarnaast worden alle expliciet vermelde opties en accessoires gecontroleerd op hun werking en zo nodig hersteld. 

Staat er bij de camper bijvoorbeeld als extra’s vermeld “luifel, fietsenrek en zonnepaneel”, dan word gegarandeerd dat deze werkend zijn op moment van aflevering. Onderdelen welke onderdeel zijn van de algehele controle vallen niet automatisch onder de garantiebepalingen. Merkt u op dat een onderdeel wat gecontroleerd dient te zijn onder deze algehele controle niet functioneert, dan dient u dit binnen 14 dagen na aflevering te melden. Indien dit niet gebeurt gaan wij er van uit dat het onderdeel functioneerde op moment van aflevering. 

Of het onderdeel onder de garantiebepaling valt leest u in het item ‘garantie’. Onderdelen welke géén deel uit maken van de standaarduitrusting én niet expliciet vermeld worden als optie/accessoire worden niet gecontroleerd op hun werking en vallen buiten de garantie tenzij anders overeengekomen. 

Welke onderdelen wél en niet onderdeel uit maken van de standaarduitrusting word bepaald aan de standaarduitrustingslijst van de brochure van het betreffende model destijds. Indien deze niet voorhanden is, van het meest verwante modeljaar of merk/type. Cosmetische euvels of euvels welke de hoofdfunctie van het onderdeel niet ondermijnen vallen nimmer onder garantie. Cosmetische euvels zijn euvels of imperfecties welke zich uiten in cosmetische aard, maar het hoofd-functioneren van het onderdeel niet negatief beïnvloeden. Met het hoofd-functioneren wordt verstaan de belangrijkste ‘hoofdtaak’ van het betreffende onderdeel. (Bijvoorbeeld een opbouw-airconditioning met LED-verlichting moet koelen, de verlichting wordt niet gecontroleerd daar dit niet de 'hoofdtaak' van de airconditioning betreft). 
 

    Aanpassen MWTM

Indien gewenst zetten wij de maximum wettelijke toegestane massa voor u om. Uiteraard uitsluitend indien technisch en wettelijk mogelijk. Omzetten van B- naar C- of C- naar B- rijbewijs mits MTTM (RDW F.1) en MWTM (RDW F.2) dit toelaten. Onder voorbehoud goedkeuring RDW. Indien dit uitsluitend mogelijk is d.m.v. keuring/verklaring kunnen extra kosten worden berekend of kan de aanpassing eventueel geweigerd worden of uitsluitend tegen meerprijs uitgevoerd worden.
 

    Gewoon netjes afgeleverd...

Verder wordt uw camper voor aflevering schoongemaakt, gewassen en voorzien van een volle brandstoftank (max. 90l). Wij zullen de camper kosteloos voor u tenaamstellen en hierbij tevens het kwart-tarief wegenbelasting aanvragen indien uw camper hiervoor in aanmerking komt (mits mogelijk). Wij adviseren u bij de het eerste afschrift van de wegenbelasting te controleren of daadwerkelijk het kwart-tarief is gehanteerd. Daarnaast krijgt u bij aflevering een volledige uitleg en staat wij ook na aflevering voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Een aflevering is bij ons meer dan een sleutel-overdracht en "tot ziens".
 

  Satellietschotel

Wanneer er in de koopovereenkomst opgenomen wordt dat het eventueel aanwezige satellietsysteem gecontroleerd wordt op werking verstaan wij hiermee dat met dit systeem i.i.g. de Nederlands/Belgische vrije zender BVN in Nederland te ontvangen moet zijn. Het kan zijn dan u voor het ontvangst hiervan toch een abonnement dient aan te schaffen (deze is niet inbegrepen). Tenzij anders overeengekomen worden de satellietsystemen niet gecontroleerd op werking voor eventuele andere abonnement-zenders en kunnen wij geen garantie geven op de ontvangstmogelijkheden hiervan in het buitenland. Systeem zijn alleen HD ge-update indien dit er expliciet bij vermeld staat. 
 

  Verzekeringseisen & -adviezen

Heeft uw verzekeringsmaatschappij aanvullende eisen (zoals beveiligings- of leeftijdseisen) dan dient u rekening te houden met eventuele onkosten. Dit geldt ook voor vervangingsadviezen van banden uitsluitend op basis van leeftijd (terwijl deze wel APK-waardig zijn). Niet elke verzekeraar hanteert (dezelfde) leeftijdseisen bij banden of hanteert helemaal geen aanvullende eisen. Tijdens de APK keuring kijkt men niet uitsluitend naar profieldiepte, maar ook naar veroudering van de band. Omdat veroudering van een band afhankelijk is van zeer veel verschillende factoren kan men niet bij een vaste leeftijd spreken van een "te oude band". Ook dient u rekening te houden dat u in sommige landen aan extra eisen moet voldoen zoals bijvoorbeeld een gestreept bord voor aan uw fietsenrek of de aanwezigheid van brandblussers/alcoholtester. U dient dit zelf te verzorgen.