Linders Kampeerauto's

Officieel  dealer  Knaus  &  Carthago  campers...

Zonnepaneel

Zonnepanelen voor op uw camper...

Met het plaatsen van een zonnepaneel kunt u uw stroomvoorziening voorzien van een extra impuls. Het bied u nog meer vrijheid zodat u ook langere periode zonder stroomvoorziening kunt overbruggen tijdens uw vakantie. Zonnepaneel zijn leverbaar is vele verschillende soorten en capaciteiten. Meest gekozen samenstelling is een zonnepaneel van 100W welke later eventueel nog uit te breiden is met een extra paneel. Standaard wordt enkel de boordaccu opgeladen. Eventueel is deze ook dusdanig aan te sluiten dat ook uw startaccu door het zonnepaneel wordt geladen.
 

  Het verschil tussen standaard Kristallijn zonnepanelen en CIS-panelen

Kristallijn zonnepanelen zijn ver uit de meest gebruikte zonnepanelen die men kent. Sinds kort is er echter ook een nieuwe variant zonnepaneel op de markt, namelijk het CIS-paneel. Dit paneel is egaal zwart van kleur en flinterdun, wat natuurlijk erg fraai oogt. Hoewel het rendement van deze panelen iets minder is (13,5%) haalt dit paneel wel meer rendement uit difuus licht en schaduw.
 

  Het verschil tussen een statisch en dynamisch zonnepaneel

Een zonnepaneel werkt natuurlijk het best in direct zonlicht. Helaas heeft de zon de vervelende eigenschap dat deze niet altijd op hetzelfde punt blijft staan. Een dynamisch zonnepaneel is gemonteerd op een GPS-gestuurd draaimechanisme dat afhankelijk van uw positie en tijdtip het zonnepaneel altijd onder de goede hoek en richting ten opzichte van de zon plaatst. Ook zijn er systemen welke dit combineren door het zonnepaneel aan de achterzijde van de automatische schotel te plaatsen.
 

Uiteraard zijn er legio mogelijkheden. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden!